Morți suspecte la Spitalul „Mavromati” din Botoșani. „I-au închis telefonul și l-au sedat”
Mai multe persoane internate la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani cu diverse probleme probleme de sănătate, au ajuns la ATI în stare gravă și au murit apoi în condiții suspecte, scrie Botoșăneanul.
Familiile pacienților susțin că se aflau în stare bună, însă brusc telefoanele le-au fost închise iar în scurt timp au ajus sedate - în stare critică - la Terapie Intensivă.
Asta în condițiile în care numărul deceselor de Covid-19 a crescut semnificativ în județul Botoșani, la finalul săptămânii trecute, când s-au înregistrat și cinci decese într-o singură zi - toate pe secția ATI a Spitalului Județean „Mavromati”.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Tot acolo au murit alți doi botoșăneni în privința cărora familiile au rămas cu o serie de întrebări fără răspuns.
Un bărbat de 59 de ani care a fost internat pentru o posibilă intoxicație de la substanța cu care a stropit pomii, nu a mai ieșit din Spitalul Județean „Mavromati”. Familia sa, care a vorbise cu el la telefon anterior, susține căacesta nu părea să fie într-o stare precară de sănătate.
„Telefonul i-a fost închis și seara târziu fiul lui a reușit să vorbească cu doctorul care i-a spus că l-au sedat și l-au intubat pentru că era în stare critică. Cum poate fi un om în stare critică din moment ce el vorbește clar și tare fiind înspăimântat de cele petrecute acolo?!”, a declarat fratele bărbatului.
Același lucru spune și familie unei femei din Săveni, care a murit tot pe secția ATI a Spitalului Județean „Mavromati”, după ce a fost sedată, deși nu suferea de nicio altă afecțiune. Și în acez caz, telefonul pacientei ar fi fost închis de personalul medical.
„Odată ajunsă acolo nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită... dar cel puțin comunicam cu ea prin telefon... după două zile asistentele îi închid telefonul pentru a nu mai putea lua legătura cu noi cei din afară, să ne povestească realitatea din acest infern... este sedata deși daca era într-adevar sub tratament se vedeau efectele... sedarea nu era încă necesară o sedează zic ei ca să o liniștească să își facă efectul tratamentul neadministrat....de aici s-a pierdut orice legătură cu ea...i, a declarat fiica femeii, care a aflat de moartea ei abia după două zile.
Jurnaliștii de la Botoșăneanul au cerut lămuriri conducerii Spitalulului Județean „Mavromati” încă de luni, însă până acum nu au primit niciun răspuns.