Moarte suspectă în București a unui fost judecător iranian judecat pentru corupție. Faptele îngrozitoare pe care le-a făcut

×
Codul embed a fost copiat

Moarte misterioasă în Capitală. Un fost judecător iranian de 52 de ani a fost găsit vinery după amiaza fără suflare în holul unui hotel, după ce ar fi căzut de pe scara interioară. Urmează o anchetă dificilă pentru că victima are un trecut tulbure.

 

UPDATE 19.00 Fugit din Iran în urmă cu 2 ani, bărbatul, un influent cleric, procuror și judecător, este acuzat de autoritățile de acolo că a primit mită o jumătate de milion de dolari, dar și că a trimis după gratii jurnaliștii care criticau puterea.

În iulie urma să îi fie judecată cererea de extrădare.

În jurul orei 14.30, într-un hotel din centrul Capitalei s-a auzit auzit un zgomot sinistru. Un bărbat căzuse prin scara interioară. A murit pe loc.

Citește și
Iranul cere de urgenţă 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul
Al doilea val de infecții cu Covid-19 în Iran
VIDEO. Șofer român de TIR pe moarte în Germania, după ce a intrat fără frâne în camionul din fața lui și a fost strivit în cabină

Bărbatul era cazat singur într-o cameră de la etajul 5. A căzut în interiorul clădirii iar trupul sau a fost descoperit de angajatul de la recepție care a și anunțat autoritățile.

Oficialii au oferit primele indicii despre identitatea bărbatului: un iranian de 52 de ani, aflat sub control judiciar în țara noastră. 

Conform unor surse din cadrul anchetei, ar fi vorba despre un personaj controversat în Iran: Gholamreza Mansouri, influent cleric, fost procuror și judecător în Teheran.

În 2018 a fugit din țara lui după ce a fost acuzat că a primit mită 500.000 de dolari într-un dosar.

Organizații civice spun însă și că a dispus închiderea și torturarea unor ziariști independenți ostili puterii.

Presa internațională abundă în articole în care îi este înfierat comportamentul abuziv.

În 2013, a ordonat arestarea simultană a 20 de jurnaliști într-o singură zi, titrează de exemplu un cotidian.

 

A spus pe Youtube că se va întoarce în Iran pentru că avea încredere în sistemul judiciar

 

Dispărut fară urma, Mansouri a apărut pentru ultima dată într-o postare pe Youtube din 11 iunie 2020.

Un videoclip în care spune că se va întoarce în Iran imediat ce se vor ridica restricțiile cauzate de coronavirus, pentru că are încredere în sistemul judiciar.

Pe 12 iunie însă avea să fie arestat de autoritățile române în vederea predării, eveniment relatat, la fel, în presa internațională.

Judecătorii Curții de Apel au decis să îl elibereze, sub control judiciar, iar peste o lună urmau să analizeze cererea iranienilor de extrădare, dar și să vadă dacă sunt respectate drepturile omului în Iran pe parcursul proceselor.

 

A fugit în Germania, iar de acolo a venit în România

 

 

Presa iraniană scria, acum câteva zile, că va fi predat celor de la Interpol. De altfel, primele verificări arată că bărbatul de 52 de ani se afla sub control judiciar.

Cetățeanul iranian era cazat singur la un hotel din zona Pieței Romane. A fost găsit mort la parterul clădirii de către un angajat de la recepție, care a și sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

Vorbim așadar despre un cetățean Iranian, fost judecător la el în țară și fost cleric, totodată, care avea 52, de ani.

Era judecat la el în țară pentru că ar fi luat mită în valoare de 500.000 de dolari, moment în care ar fi fugit spre Germania, iar de acolo la noi în țară.

Pe numele său era emis un mandat de arestare prin Interpol, mandat care a și ajutat autoritățile române să îl prindă, pentru că s-a activat alerta odată cu intrarea acestuia în țara noastră.

Pe 12 iunie a fost reținut, apoi magistrații au hotărât să-l pună sub control judiciar pentru 30 de zile. Acesta nu avea voie să părăsească teritoriul României și trebuia să se prezinte la secția de poliție ori de câte ori ar fi fost chemat.

 

A arestat zeci de jurnaliști care au fost apoi torturați

 

Era dorit atât de autoritățile de la el din țară, dar și de activiștii care luptau pentru drepturile omului, pentru că acesta ar fi arestat într-o singură zi din 2013 cel puțin 20 de jurnaliști care mai apoi au fost torturați.

Activiștii ar fi vrut să fie judecat într-o țară din Occident, pentru că aici pedepsele sunt mai aspre.

Deocamdată, anchetatorii de la Omoruri cercetează acest caz drept moarte suspect.

Așadar sunt luate în calcul mai multe variante, cum ar fi sinuciderea, crima sau pur și simplu un accident.

 

Articol recomandat de sport.ro
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
Citește și...
Iranul va executa un bărbat găsit vinovat de faptul că a ajutat în asasinarea generalului Qassem Soleimani
Iranul va executa un bărbat găsit vinovat de faptul că a ajutat în asasinarea generalului Qassem Soleimani

Iranul urmează să-l execute pe Mahmoud Mousavi Majd, un iranian găsit vinovat de faptul că a ajutat CIA şi Mossadul să-l asasineze pe Qassem Soleimani, a anunţat marţi o sursă oficială de la Teheran, relatează AFP

Al doilea val de infecții cu Covid-19 în Iran
Al doilea val de infecții cu Covid-19 în Iran

Iranul a raportat cel mai mare număr de infecții cu Covid-19 din ultimele două luni, o creștere care se apropie de nivelurile maxime ale lunii martie și sugerează că țara din Orientului Mijlociu, cel mai greu afectat de boală, este aproape de un al doilea

Navele iraniene încărcate cu carburant sosesc în apele Venezuelei, în pofida avertismentelor SUA
Navele iraniene încărcate cu carburant sosesc în apele Venezuelei, în pofida avertismentelor SUA

Cinci nave iraniene încărcate cu carburant au intrat în zona economică exclusivă a Venezuelei, în pofida unui avertisment oficial al Statelor Unite că Washingtonul analizează adoptarea unor măsuri de reacţie, transmite Reuters.

Recomandări
Încă o alertă medicală în București. Au fost identificate 2 cazuri de difterie, o afecțiune care n-a mai apărut de 33 de ani
Încă o alertă medicală în București. Au fost identificate 2 cazuri de difterie, o afecțiune care n-a mai apărut de 33 de ani

După focarul de rujeolă, două cazuri de difterie cutanată netoxigenă au fost confirmate în București, au declarat pentru Știrile Pro TV reprezentanţi ai INSP. Aceștia au precizat că această afecţiune apare în special la persoane din grupuri vulnerabile.

FOTO. Ce au descoperit soldații israelieni într-o așa zisă universitate din Fâșia Gaza: arme, grenade, lansatoare de rachete
FOTO. Ce au descoperit soldații israelieni într-o așa zisă universitate din Fâșia Gaza: arme, grenade, lansatoare de rachete

Armata Israelului (IDF) a anunțat că a lovit clădiri care conțineau infrastructura teroristă folosită pentru activitatea militară a Hamas, iar aceste structuri se aflau în Universitatea Al-Azhar, situată în Rimal, în Fâșia Gaza.

Experții prezic calea cea mai clară a Ucrainei către victoria împotriva Rusiei. ”Crimeea este cheia”
Experții prezic calea cea mai clară a Ucrainei către victoria împotriva Rusiei. ”Crimeea este cheia”

Conflictul de uzură și impasul relativ pe care l-a creat au alimentat sugestii tot mai mari că cea mai bună cale de acțiune pentru Ucraina este să impulsioneze un acord de pace negociat cu Rusia, scrie Sky News.