Un brăilean a venit beat la examenul auto. "Mirosea de când a urcat în maşină"

Ultima actualizare: 19-06-2020 17:42

Un bărbat din Brăila s-a prezentat băut la examenul pentru obținerea permisului auto. Polițistul a simțit damful de alcool încă de când individul și un alt cursant care dădea testul au urcat în mașină.

La sediul inspectoratului, s-a convins că avea dreptate, iar cetățeanul turmentat a fost automat respins.

Întâmplarea, desprinsă parcă dintr-o comedie, s-a petrecut vineri dimineață. Suntem pe unul dintre cele mai intens circulate bulevarde din Brăila.

Aliniați, candidații și instructorii auto așteptau să înceapă examenul. Când a urcat într-o mașină în care se aflau doi elevi, unul dintre polițiști a simțit că miroase a alcool.

Subcomisar Florin Bălăcea, Serviciul Permise și Înmatriculări Auto Brăila: ”Avea o halenă alcoolică, mirosea în mașină, așa că i-am testat pe amândoi, atât pe martor, cât și pe candidat. Dânsul fiind martor, nu apucase încă să susțină examenul”.

A fost și norocul lui, pentru că dacă ar fi apucat să urce la volan pentru a susține examenul, curajul i s-ar fi transformat în dosar penal.

 

Martorii au asistat uluiți

 

Ceilalți candidați și instructori auto au asistat uluiți la scenele care au urmat.

Elev: ”O fi vrut să prindă curaj? Treaba lui. Să facă ce vrea. Urât, dacă ai ajuns de acum să faci așa ceva, mai târziu ce faci?”.

Adrian Neagu, instructor auto: ”Era băut. Domnul polițist a constatat și cam asta a fost. L-a respins. Noi îi sfătuim să nu facă așa ceva, vă dați seama”.

Bărbatul de 42 de ani se prezentase la examen pentru redobândirea permisului auto, așa că nu era la prima experiență de conducere a unei mașini.

Își pierduse carnetul de șofer dintr-un motiv fără legătură cu alcoolul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO