Un oficial care l-a dat în judecată pe Putin a murit cu 10 zile înainte de proces. Cauza oficială: Covid-19

Ultima actualizare: 19-06-2020 15:56
Un oficial care l-a dat în judecată pe Putin a murit cu 10 zile înainte de proces. Cauza oficială: Covid-19
Getty

Un fost guvernator rus care l-a dat în judecată pe președintele Vladimir Putin după ce a fost concediat, a murit la vârsta de 58 de ani din cauza complicațiilor generate de Covid-19.

Mikhail Ignatyev a fost spitalizat în stare critică în urmă cu o lună, iar doctorii au ajuns la concluzia că are pneumonie în ambii plămâni, relatează agenția de presă Interfax, citată de Moscow Times.

Ignatyev a devenit primul fost guvernator care l-a dat în judecată pe Putin, după ce președintele l-ar fi concediat pe nedrept în luna ianuarie.

Medicii de la spitalul din St. Petersburg, unde fostul guvernator era tratat, au anunțat că bărbatul a murit din cauza insuficienței cardiace.

„Situația a fost agravată de pneumonia dublă pe care o avea”, a spus Raisa Konashkova, medic al Centrului Național de Cercetare Medicală Almazov.

Kremlinul a catalogat decesul fostului guvernator drep „foarte trist” și a transmis condoleanțe familiilor persoanelor care au murit din cauza coronavirusului.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a spus că președintele nu plănuiește să facă vreo declarație în urma morții lui Ignatyev.

Curtea Supremă din Rusia urma să organizeze procesul intentat de Ignatyev în data de 30 iunie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO