Miting de sustinere in sprijinul comisarului Berbeceanu, aflat in arest. "Este un om deosebit"

Dată publicare: 27-10-2013 20:00
Dată actualizare: 30-10-2013 06:51


Miting de sustinere, la Deva, in sprijinul comisarului Traian Berbeceanu, seful Biroului de Combatere a Crimei Organizate-Alba, care a fost arestat preventiv miercuri, pentru ca ar fi sprijinit o grupare infractionala.

Duminica, peste 300 de oameni s-au adunat in fata Directiei similare din Alba si spun ca procurorii DIICOT au facut o greseala, pentru ca Berbeceanu este nevinovat.

Oamenii s-au reunit in urma unor apeluri pe retelele de socializare; pe Facebook exista deja o pagina de sustinere a comisarului Traian Berbeceanu, iar cei adunati duminica in fata directiei de crima Organizata din Deva au manifestat in tacere, fara scandari si incidente.

"Este un om deosebit , ca el vin o data la 100 de ani", a declarat un participant.

"Este cel mai bun si drept politist pe care l-am cunsocut si genul asta de oameni vine foarte rar si vrem sa i se faca dreptate, nu merita sa i se faca asa ceva", l-a completat o alta persoana.

Suspendat din functie si arestat, Traian Berbeceanu si-a legat numele de zeci de cazuri si de arestari in dosare grele, pe care le-a instrumentat in calitate de sef la Combaterea Crimei Organizate. Sunt cazuri legate de droguri, aurul dacic si spalari de bani sau prostitutie. Cei care sustin nevinovatia lui Berbeceanu sunt convinsi ca el este o victima.

Berbeceanu, desemnat politistul anului 2007, a fost arestat dupa ce procurorii DIICOT au facut, miercuri, 11 perchezitii in Alba si Hunedoara, in locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO