Misterul trecerilor de pietoni. Cum au ajuns două treceri la doar câțiva metri distanță una de alta în Rădăuți
Trei treceri de pietoni din Suceava și Iași au devenit vedete pe rețelele de socializare după ce utilitatea lor a fost pusă sub semnul întrebării.
Două dintre ele sunt la Rădăuți și au fost trasate la doar câțiva metri distanță una de alta în apropierea unor instituții de învățământ.
Iar la Movileni, în Suceava, o altă trecere duce dintr-un lan în altul.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cele două treceri de pietoni - amenajate la mai puțin de 10 metri una de cealaltă, la ieșire din Rădăuți, în județul Suceava - pot fi parcurse în mai puțin de 10 secunde.
Florin Pânzaru, arhitect-șef Primăria Rădăuți: "Acolo sunt două instituții de învățământ, iar fiecare a dorit să aibă trecere de pietoni. Acum 20 de ani a fost un mic accident și s-a ajuns la concluzia să amenajăm câte una la fiecare școală".
Conform legii, distanța dintre cele două treceri trebuia să fie de 10 ori mai mare.
Femeie: "Doamna de la școala specială îi duce la masă și stă acolo să oprească mașinile, cât trec elevii. Decât să îi calce mașina, nu mai bine să fie două?"
Bărbat: "Nu e rău, legal era una, dar având în vedere că e și liceu, și școală specială. Dimineață să vedeți ce trafic e aici".
În schimb, șoferii sunt de altă părere.
Șofer: "Asta este. Sperăm să se elimine una".
Șofer: „Hilar, ciudat, dar real".
Și în județul Iași, o trecere de pietoni stârnește semne de întrebare.
"La ieșire din comuna Movileni a fost trasată această trecere de pietoni care duce însă în câmp. Iar pe ambele margini sunt șanțuri de beton".
Constantin Hodoroabă, primar Movileni: "Așa este trecută în proiectul de reabilitare al acestui drum. Se află la mai puțin de 50 de metri de intersecție, iar legislația prevede că la mai puțin de 50 de metri de trebuie să fie o trecere. Eu zic că e utilă, că face traversarea, trecerea dintr-un sat în altul. Şi mai mult decât atât e și o stație de transport public în comun aici".
Trecerile de pietoni din localități sunt trasate la propunerile Primăriilor, care cer aviz de la serviciul rutier, în baza unui proiect. Polițiștii avizează însă legalitatea proiectului, nu și utilitatea lui.