Miron Cozma poate intra in Bucuresti si in Petrosani din 1 decembrie. Ii expira interdictia
Interdictia de a intra in Bucuresti si in Petrosani impusa de instanta in cazul lui Miron Cozma, in urma implicarii acestuia in mineriadele din 1991 si 1999, expira la 1 decembrie.
Miron Cozma a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, ca prima data va merge la mormantul parintilor sai din Valea Jiului. "In 1 decembrie voi fi la Alba Iulia, ma voi vedea cu colegii mei de partid, iar apoi, a doua zi, voi merge pentru prima data dupa 1999 la Petrosani. Aici vreau sa merg la fratele meu, la mormantul parintilor mei, dar si la prieteni pe care nu i-am mai vizitat de atata timp", a afirmat fostul lider al minerilor.
El a spus ca nu se grabeste sa ajunga la Bucuresti, propunandu-si ca in drum spre Capitala sa se opreasca la Targu Jiu, oras in care in urma cu un an si-a lansat propriul partid, Partidul Social Democrat al Muncitorilor. "Trebuie sa trec si pe la Targu Jiu dupa ce o sa plec de la Petrosani. Voi ramane si acolo vreo doua zile si, probabil, pe 6 decembrie o sa pot intra ca un om liber in Bucuresti. Este o coincidenta ca pica de Sfantul Nicolae, dar poate fi un cadou pentru mine, dupa atata timp", a adaugat Miron Cozma.
Alegeri 2024
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
15:52
AEP anunță că, în premieră, vom avea posibilitatea să vedem rezultatul alegerilor „în timp real”
Fostul lider al minerilor Miron Cozma a fost eliberat in decembrie 2007 din Penitenciarul Rahova, dupa ce a ispasit zece ani de inchisoare pentru subminarea puterii de stat, scrie Mediafax.
In cazul lui Cozma, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in decembrie 2005, contopirea pedepselor pe care acesta le-a primit pentru implicarea in doua mineriade: sapte ani si 11 luni inchisoare (pedeapsa executata deja pentru mineriada din 1991) si zece ani de inchisoare (pedeapsa aplicata de instanta suprema pentru mineriada de la Costesti, din februarie 1999).
De asemenea, lui Miron Cozma i-a fost impusa, pentru o perioada de cinci ani, interdictia de a intra in Bucuresti si Petrosani. Aceasta este o masura complementara dispusa de instanta suprema in februarie 1999, cand l-a condamnat la 18 ani de detentie pentru mineriada din septembrie 1991, soldata cu caderea Guvernului Petre Roman.