Miracolul Învierii a umplut cerul și pământul de lumina așteptată de milioane de credincioși
Miracolul Învierii a umplut cerul și pământul de lumina așteptată de milioane de credincioși. Cea mai înaltă dintre sărbătorile creștinătății ne-a adus iar aproape, după doi ani în care boala ne-a ținut despărțiți.
Acum, alte rele ne încearcă. La graniță cad bombe, așa că i-am primit în căminul nostru și pe cei înfricoșați de război.
Într-o mare de lumină, sute de glasuri au cântat Învierea Domnului la Mânăstirea Antim din Capitală, una dintre cele mai vechi și frumoase mănăstiri ortodoxe din București, o capodoperă a stilului brâncovenesc. Învierea Mântuitorului este temelia credinței noastre creștine: Iisus a murit, luând cu el păcatele lumii, a înviat și este în Ceruri de-a dreapta Tatălui, iar oamenii au primit speranța Învierii, în Viața Veșnică. Cu copiii de mană sau ridicați pe umeri, au ascultat în liniște slujba preoților călungări.
Pe Dealul Mitropoliei, Patriarhul Daniel le-a vorbit oamenilor despre speranță și bunătate.
Credincios: „Este o sărbătoare foarte frumoasă! Îl reprezintă pe Iisus foarte mult! Ne arată cu noi înviem cu el, avem șansă la o renaștere spirituală în care să devenim mai bun, să trăim mai bine, să fim mai corecți.”
Credincios: „Este un miroacol, fiecare sărbătoare înseamnă iubire și împlinire.”
La Constanța, Lumina Sfântă a fost adusă pe mare de Arhiepiscopul Tomisului, care a venit cu o barcă și a acostat în Portul Tomis.
ÎPS Teodosie: „Să fim bucuroși că avem această lumină sfânta că avem harul și binecuvântarea lui Dumnezeu, lumina e har, e energie, cu care s-a îmbrăcat trupul lui Hristos cu care se vor îmbrăca trupurile noastre după Înviere.”
Credincioșii au plecat apoi în procesiune, pe faleza Cazinoului din Constanța. După câteva minute, alaiul a ajuns la Catedrala Sfântul Petru și Pavel.
Credincios: „E o noapte specială, e cea mai importantă a creștinătății. Pentru pace și sananate pentru că am trecut prin tot calvarul ăsta, atâția ani cu bolile acestea și să ne mântuim cu toții.”
Și Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a fost emoționantă. Aici s-au ridicat la cer și rugăciunile ucrainenilor refugiați în țara noastră.
Credincios: „M-am rugat pentru Ucraina, pentru cei dragi de acasă, frații mei, tata. Părinții mei, bărbatul și copilul meu care este cel mai cel mai drag. Mi-aș dori tare mult să fiu cu ei, dar acum nu este posibil.”
Fetiță: „E o sărbătoare foarte frumoasă și noi o iubim foarte mult. Să fim împreună în totdeauna și să fie bine.”
Pentru pace s-a rugat și Înalt prea Sfințitul Casian, alături de enoriașii săi. Mii de credincioși și-au ridicat candelele aprinse spre cer, iar un tată își strângea la piept fetițele, să nu le fie frig.
ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos: „Vă rog să-i primiți în tăcere pe mulțimea fraților de aceeași credință cu noi care sunt găzduiți în municipiul nostru. În fiecare refugiat este Isus Hristos.”
Credincios: „Să avem pace în țara noastră, pentru oamenii chinuiți din Ucraina, îmi vine să plâng să știți, pentru toți copilași. Sunt emotivă, nu pot să vorbesc.”
Credincios: „Pentru toată lumea, pentru pace, pentru oamenii bolnavi, pentru oamenii care suferă, pentru tot.”
În Brașov sute de oameni s-au strâns la Biserica Sfânta Adormire a Maicii Domnului, din Piața Sfatului
Credincios: „Chiar mi-am dorit să particip după anii aceștia de pandemie la noaptea de Înviere și e ceva ce te bucură sufletește.”
Și la Vaslui, o mare de oameni s-a îndreptat spre biserici înainte de miezul nopții. La o altă biserică din oraș, imediat după miezul nopții, unui copil i s-a făcut rău, cel mai probabil de la mirosul lumânărilor.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: paste, Patriarhia Română, credinciosi, lumina sfanta,
Dată publicare:
24-04-2022 19:40