Berbecuți la frigare, vițel la proțap și hore încinse. Așa au petrecut românii în prima zi de Paște

×
Codul embed a fost copiat

Berbecuți la frigare, vițel la proțap, hore încinse și mult soare. Așa au arătat mesele românilor în prima zi de Paște.

Cei care au petrecut Învierea Domnului la pensiunile din țară s-au delectat, pe lângă priveliștile minunate, cu rețete care mai de care mai pretențioase. Alături de ele, cu mândrie, au stat la masă și preparatele tradiționale alături de o țuică bună sau un vin rose, să meargă bine la carnea fragedă, coaptă pe jar.

A fost petrecere, nu glumă, pe terasa unui restaurant de 4 stele, din Predeal. Ca să meargă mâncarea, musafirii au încins și o sârbă.

Reporter: Cum petreceți?

Turist:Foarte bine! Hristos a Înviat!

Citește și
Refugiați ucraineni
Refugiații din Ucraina au avut parte de sărbători cu pace, la noi în țară
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Reporter: Adevărat a Înviat!

Turist:Ne simțim foarte bine, suntem de la București, am venit la munte!

Reporter: Cu ce preparate vă delectați?

Turist:Cu drob, tradiționalul miel, pălincă!

Atracția zilei au fost berbecuții la proțap.

Nicolae Drugă, chef: Berbecuțul la proțap l-am pus în baiț, dimineață, l-am condimentat cu sare, piper, verdețuri, rozmarin, un pic de vin alb.

Turist:Nu doresc decât sănătate, liniște, să trecem cu bine peste vremurile pe care le trăim!

A fost un adevărat festin culinar și pentru cei veniți la Băile Felix. Gazdele s-au pregătit, ca în fiecare an, cu produse tradiționale, de la brânza de oaie, mămăliguță, cârnați sau friptură de miel, până la ruladă, drob, slăninuță afumată sau chifteluțe. Piesa de rezistență, însă, a fost un vițel de 300 de kilograme la proțap, pregătit încă de sâmbătă în baiț și rumenit, la foc mic, mai bine de 8 ore.

Turiștii s-au înfruptat, apoi au făcut multe poze sau filmări, cu telefonul mobil, ca să le arate celor de-acasă ce-au pierdut.

Turist: Uite, e și PRO TV-ul aici, la noi.

Reporter: Le faceți poftă celor de acasă?

Turist: La cei de-acasă le facem poftă, da.

Mâncarea a fost pe toate gusturile și pentru toate poftele.

Turistă: Ruladă, spanac, dar am luat și miel și produse tradiționale, din porc.

Turistă:Puțină șuncă, salată de beof, spanac."

Turist:Toate, e greu de ales, de decis."

Dumitru Fechete, directorul unui complex balnear: „Îmbinăm petrecerea și distracția la piscină și în zona de SPA, cu un festin culinar.”

Iar pentru ca mâncarea să alunece mai ușor, gâtul trebuia să fie bine uns.

Turistă: Pălincă, pentru soț..."

Cum au petrecut Paștele turiștii din Poiana Brașov

În Poiana Brașov, sute de turiști din toate părțile țării au venit să petreacă Paștele la munte, dar și să guste din preparatele gătite pe loc. Bucătarii au încins grătarele și au pregătit berbecuțul la proțap, timp în care mesele erau deja ticsite cu alte delicatese.

Mihalache Laura, chef: Cam în urmă cu trei zile când am pus berbecuțul la baiț, deci a stat destul de mult timp la frăgezit.

Vinetele, salată de bouef și coastele caramelizate sunt numai câteva dintre preparatele pregătite pentru masa de Paște. Acum, încă cel mai căutat este stufatul de miel. În Maramureș, gazdele au pus pe masă cele mai bune bucate din zonă.

Loredana Timiș, proprietar pensiune:Noi am pregătit pentru turiști, drob de miel, șold de porc, sărmăluțe la cuptor, cozonac, pască, cârnați, tobă, toate sunt pentru oaspeții noștri."

Înainte să se așeze la masă, turiștii au ciocnit ouă și au băut un pahar de țuică.

Reporter: Cum vi se pare țuica?

Turist: Bună, tare bună, foarte bună!

După masa copioasă, oaspeții au ieșit afară și s-au prins într-o horă acompaniați de ceterași.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Cine e bugetarul cu 1.000.000 de lei pe card. Surpriză mare! Are salariu de 11.800 de euro pe lună
Cine e bugetarul cu 1.000.000 de lei pe card. Surpriză mare! Are salariu de 11.800 de euro pe lună

Cine e bugetarul cu 1.000.000 de lei pe card. Surpriză mare! Are salariu de 11.800 de euro pe lună

Refugiații din Ucraina au avut parte de sărbători cu pace, la noi în țară
Refugiații din Ucraina au avut parte de sărbători cu pace, la noi în țară

De mese bogate cu bucate tradiționale au avut parte și vecinii ucraineni care s-au refugiat la noi în țară.

Cristian Tudor Popescu, despre salutul creștinesc „Hristos a Înviat!”. Cum ar trebui să răspundă creștinii
Cristian Tudor Popescu, despre salutul creștinesc „Hristos a Înviat!”. Cum ar trebui să răspundă creștinii

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat, pe Facebook, cu privire la urarea creștinească „Hristos a Înviat!”.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.