Au primit o nouă șansă. Doi bărbați se pot bucura, din nou, de viață datorită unui transplant de rinichi. Cine este donatorul
Noaptea de Anul Nou a adus și șansa unei noi vieți pentru doi bărbați, care sufereau de boli grave. Amândoi au primit, prin transplant, câte un rinichi, și se pot gândi acum să-și reia munca, și mai ales să se bucure de familie.
Sunt recunoscători rudelor donatorului, care au acceptat prelevarea organelor, dar și medicilor care au venit de acasă, de Revelion, ca să le ofere acest ajutor vital.
Cei doi bărbați au fost colegi de salon
Liviu și Mircea au ajuns colegi de salon, după ce, pe 31 decembrie, au fost chemați la Spitalul Parhon din Iași pentru două posibile transplanturi. În total, șapte pacienți au venit aici pentru analize, însă ei au avut cea mai bună compatibilitate cu donatorul.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Liviu este din Iași, are 46 de ani și făcea dializă de trei ori pe săptămână. A mai trecut prin emoțiile unui transplant în urmă cu 16 ani, când i-a donat o bucată de ficat fiicei sale, la acel moment în vârstă de un an.
Liviu Nițicoi, pacient: „Mi-am dorit foarte mult să fac un transplant, să scap de dializă. Am doi copii și voiam să mergem în concediu, dar nu puteam. Prima dată, cred că aș pleca undeva măcar câteva zile să uit de dializă”.
Mircea este un polițist local din Huși, în vârstă de 44 de ani. Din cauza bolii, a trebuit să renunțe la locul de muncă. Acum are planuri mari.
Mircea Vieru, pacient: „Vreau să mă întorc la serviciu, să fiu cu familia, să am grija de ei și să fiu tată pentru copiii mei”.
Cele două tranplanturi de rinichi s-au făcut simultan. În blocul operator, de Revelion, au muncit 30 de medici și asistente, cea mai mare echipa chemată de urgență de acasă.
Prof. dr. Adrian Covic, coordonatorul compartimentului de transplant: „Am trimis o echipă care a zburat la București, a operat toată noaptea, apoi o altă echipă de aici a pregătit toată ziua respectivă și toată noaptea toți pacienții”.
Ionuț Nistor, medic primar nefrolog: „Doresc să mulțumesc în mod deosebit familiei pacientului care a acceptat să doneze organele, este un gest care a permis o nouă șansă la viață acestor pacienți”.
Donatorul este un bărbat care a murit la 42 de ani, în urma unui accident rutier. Pe lângă rinichi, medicii i-au mai prelevat ficatul, care a rămas pentru transplant în București, și inima, care a ajuns în Elveția.