Ministrul Sănătății răspunde acuzațiilor lui Cîțu: Ştia încă din aprilie că banii alocaţi ministerului nu sunt suficienți

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul USR PLUS al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, sâmbătă, că îi pare rău că premierul Florin Cîţu introduce sănătatea în lupta politică.

Minsitrul a precizat că vrea să clarifice câteva lucruri care să nu mai fie folosite în retorica de campanie sau în cea politică şi răspunzând afirmaţiilor lui Cîţu referitoare la neplata personalului din centrele de vaccinare.

Ministrul a susţinut că prim-ministrul ştia încă din luna aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi, conform News.ro.

Sunt aici să clarific câteva lucruri care sper să nu mai fie folosite niciodată în retorica de campanie sau în retorica politică, Îmi pare rău că premierul introduce sănătatea în lupta politică şi fac un apel la responsabilitate. Sunt aici să explic ceea ce prim-ministrul Cîţu tocmai a spus şi astăzi, cum a spus şi ieri, că nu înţelege cum de oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de două-trei luni de zile.

Domnul prim-ministru ne spune că nu înţelege cum de s-a întâmplat acest lucru, deşi ştia încă din luna aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi”, a afirmat Mihăilă.

Citește și
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

Ea a susţinut că în 28 aprilie, printr-o adresă înregistrată cu număr de înregistrare la cabinetul premierului, i-a prezentat situaţia financiară a Ministerului Sănătăţii, spunându-i că nu sunt suficienţi banii pentru salarii, pentru programe de sănătate, pentru acţiuni prioritare, pentru plata personalului din centrele de vaccinare.

La câteva ore, după conferința Ioanei Mihăilă, premierul a spus că la Ministerul Sănătăţii au rămas nedistribuiţi 480 de milioane de lei, bani ce puteau fi folosiţi, conform Legii bugetului de stat, pentru acoperirea cheltuielilor legate de vaccinare.

"Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară (...) se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi. Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie banii pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane", a spus premierul, răspunzând unei întrebări referitoare la acuzaţiile pe care i le-a adus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, notează Agerpres.

Amintim că premierul Florin Cîţu a afirmat vineri, întrebat despre acuzaţiile lui Vlad Voiculescu potrivit cărora pe luna mai nu au mai fost alocate fonduri pentru plata personalului din centrele de vaccinare, că Ministerul Sănătăţii a avut un buget, iar banii suplimentari sunt alocaţi la rectificarea bugetară. Pe această cale şeful Guvernului i-a invitat pe colegii de la USR PLUS să vină să participe atunci când va fi făcută rectificarea bugetară.

„Ministerul Sănătăţii a avut un buget şi anume nu are cum să dea Guvernul. La rectificare se alocă bani suplimentari. Când a fost nevoie de a cumpăra Remdesivir imediat am aprobat din Fondul de rezervă. La rectificarea bugetară sunt alocate resurse, îi aşteptăm pe colegii de la USR să vină la rectificarea bugetară. Eu vă spun că de fiecare dată când Ministerul Sănătăţii a cerut, a primit”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de vineri a Executivului.

Sâmbătă, la Timişoara, şeful Executivului a afirmat: ”Nu înţeleg cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile. Foarte bizar acest lucru”.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Antrenor legendar pentru Rapid! Ce scriu scoțienii
NEWS ALERT Antrenor legendar pentru Rapid! Ce scriu scoțienii
Citește și...
Un copil de 11 ani din Teleorman a murit călcat de un buldoexcavator în timp ce mergea spre şcoală
Un copil de 11 ani din Teleorman a murit călcat de un buldoexcavator în timp ce mergea spre şcoală

Tragedie în județul Teleorman. Un copil în vârstă de 11 ani a fost călcat de un buldoexcavator în timp ce mergea spre şcoală. Șoferul utilajului, un bărbat de 36 de ani, s-a aplecat după cafea și a pierdut controlul.

Un român suspectat de 16 infracţiuni comise în 3 state şi dat în urmărire internaţională, a fost prins în Caraş Severin
Un român suspectat de 16 infracţiuni comise în 3 state şi dat în urmărire internaţională, a fost prins în Caraş Severin

Un român dat în urmărire internaţională pentru infracţiuni comise în trei state membre ale Uniunii Europene a fost identificat de către jandarmii din judeţul Caraş Severin cu ajutorul aplicaţiei eDAC.

"Nu degeaba se spune că pisicile au 9 vieți": Misiune specială de salvare a pisoiului Miezu din Brașov

Un pisoi curios din Brașov, pe nume Miezu, a pus pe jar pompierii după ce a rămas blocat între zidurile a două case.

Recomandări
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, unul dintre iniţiatorii legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, a explicat care au fost motivele pentru care a promovat această lege controversată.

 

Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet
Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet

Poliţiştii din județul Olt s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, după ce au fost postate online imagini cu persoane care împărțeau pachete unor locuitori.

 

Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon
Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon

Forţele ruseşti au lansat vineri dimineaţa devreme un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, avansând un kilometru în apropierea oraşului de frontieră Vovceansk, într-un efort de a crea o zonă-tampon.