Ministerul Justiţiei, precizări despre documentele privindu-l pe Ghiţă cerute în Serbia

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Sebastian Ghita - 7

Ministerul Justiţiei spune că a trimis prin fax Ministerului sârb al Justiţiei, în 8 martie, documentele cu informaţii suplimentare despre Sebastian Ghiţă.

De asemenea, Ministerul transmite că în 21 martie aceste documente au fost trimise şi în original, prin curier, fiind primite de către instituţia din Serbiz în 23 martie, conform fişei de expediţie.

Precizările sunt făcute după ce presa sârbă a scris că documentele care ar fi trebuit să ofere date suplimentare privind acuzaţiile la adresa lui Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte din Belgrad, cea care derulează procedura de extrădare.

Ministerului Justiţiei precizează, într-un comunicat citat de Agerpres, că în materia extrădării, deşi corespondenţa este transmisă între autorităţile centrale, respectiv cele două ministere de Justiţie, documentele trebuie înaintate de către Ministerul Justiţiei din statul solicitat către instanţa competentă pentru a decide asupra extrădării.

În comunicat este prezentată, cronologic, corespondenţa purtată între autorităţile din România şi Serbia cu privire la cererea de extrădare a lui Ghiţă.

"Instanţa competentă din Serbia a apreciat faptul că sunt necesare unele informaţii suplimentare în vederea soluţionării cererii de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, Ministerul Justiţiei sârb transmiţând o solicitare în acest sens Ministerului Justiţiei român. Adresa emisă de către Ministerul Justiţiei sârb a fost înregistrată la Ministerul român al Justiţiei la data de 27 februarie 2018. Pentru a fi în măsură să răspundă solicitărilor autorităţilor sârbe, Ministerul Justiţiei, după traducerea în limba română a solicitării, a înaintat-o de îndată instanţei române competente, Curtea de Apel Ploieşti, în vederea furnizării elementelor de răspuns", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, pe 8 martie, după primirea unui răspuns complet de la instanţa românească şi după traducerea acestuia în limba sârbă, Ministerul Justiţiei a înaintat prin fax respectivul răspuns către Ministerul Justiţiei din Serbia, primind confirmarea transmiterii prin fax.

"Întrucât documentele urmau sa fie înaintate şi în original, Curtea de Apel Ploieşti le-a transmis la data de 21 martie 2018, fiind expediate în aceeaşi zi prin curier rapid către Ministerul Justiţiei din Serbia. Documentele au fost primite, conform fişei de expediţie, la data de 23 martie 2018, la Ministerul Justiţiei din Serbia", se mai menţionează în comunicat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO