Presa sârbă afirmă că documentele despre Ghiță nu au ajuns nici acum, deși Toader spune că le-a trimis

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Sebastian Ghita

Documentele care ar fi trebuit să ofere date suplimentare privind acuzaţiile la adresa lui Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte de Justiţie, scrie presa sârbă, potrivit News.ro.

De asemenea, presa sârbă precizează că ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat cu ocazia vizitei la Belgrad că România a trimis din 9 martie actele solicitate de autorităţile sârbe.

Documentele solicitate, care ar fi trebuit să clarifice infracţiunile de care este acuzat Sebastian Ghiţă, încă nu au ajuns la Înalta Curte din Belgrad, cea care derulează procedura de extrădare, scrie danas.rs., precizând că informaţia a fost furnizată de instanţă.

Publicaţia notează că ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat după întâlnirea de luni cu omologul său sârb Nela Kuburovic, că toate documentele solicitate de autorităţile sârbe au fost transmise din 9 martie.

Extrădarea lui Sebastian Ghiţă s-a aflat pe agenda discuţiilor dintre cei doi oficiali.

De asemenea, publicaţia sârbă consemnează că presa din România a relatat că Ghiţă vrea să îl întâlnească pe ministrul Toader, pentru a-i prezenta dovezi conform cărora acuzaţiile împotriva sa sunt bazate pe probe false. Conform sursei citate, însă, o astfel de întâlnire nu a avut loc.

Ministerul Justiţiei a anunţat luni că ministrul Tudorel Toader a discutat cu omologul său Nela Kuburovic şi despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, ministrul sârb subliniind că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este în curs la Înalta Curte şi că după hotărârea instanţei va lua o decizie cât mai curând posibil, anunţă Ministerul Justiţiei.

"Miniştrii au purtat, de asemenea, discuţii despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. Ministrul Kuburovic a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte şi că, ulterior hotărârii instanţei, ministrul justiţiei va adopta o decizie cât mai curând posibil", arată Ministerul Justiţiei într-un comunicat de ptresă transmis luni seară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO