Metoda prin care o tânără reușește să scape de stresul de la birou. "Te simţi uşor"

Ultima actualizare: 20-10-2019 19:50

Muncim mult, stăm peste program, ne împovărâm dincolo de limite, aşa că nu de puţine ori, simţim că ritmul în care se petrec lucrurile ne doboară.

Tocmai de aceea, 75% dintre români se declară stresaţi şi suprasolicitaţi la serviciu. Pentru cei care se consideră depăşiţi de situaţie, specialiştii recomandă tot soiul de terapii moderne.

Iată câteva dintre ele - Țineţi mâinile ca şi cum vă predaţi, vine cineva şi vă somează să vă predaţi, această atitudine e necesară pentru că permite relaxarea întregului corp, inclusiv zonei cervicale

Roxana munceşte enorm în fiecare zi, aşa că înainte de program se opreşte la un centru de relaxare. Timp de o oră şi jumătate tânără pluteşte într-un bazin puţin mai mare decât o cadă, în care apa este amestecată din belşug cu sare amară.

Roxana, client: "Te simţi uşor, nu numai fizic, dar laşi aşa toate problemele deoparte şi e o hrană aşa şi pentru trup şi pentru suflet şi pentru minte. Mă duc cu o stare aşa de bună la serviciu, ca eu cred că toată lumea se miră de unde îmi vine."

Pentru o şedinţă de o oră şi jumătate de ''terapie prin plutire'' clientul plăteşte până-n 120 de lei.

Dacă aveţi prea multă energie şi vreţi să vă descătuşaţi furia, aveţi inclusiv posibilitatea să distrugeţi tot ce vă iese în cale. Există locuri speciale în care cei interesaţi au voie să dărâme de la televizoare, până la maşini de spălat. Dau 50 de lei pentru 30 de minute şi sunt protejaţi cu echipament corespunzător.

Adrian Pantelimon, patron "anger room ": "M-am gândit la oamenii care vor să scape de stresul cotidian. Numai traficul care ne omoară în fiecare zi, stresul de la muncă, de acasă, se adună în fiecare zi ."

Există şi aşa numitele terapii pentru relaxarea creierului cu ajutorul unor gadgeturi! Psihologii le recomandă în cazul celor care au ajuns într-un stadiu avansat de epuizare.

Cătălin Palade, psiholog: "E un dispozitiv foarte prietenos, ale cărui semnale luminoase şi audio pot fi reglate pe intensitate. În general, pentru burn ouţ funcţionează foarte bine pentru persoanele care sunt workoholice, care au un program foarte strâns, cei care au un program cu termene strânse, care nu îşi pot oferi un interval de respiro, un timp de repaus, de relaxare. Atunci când se întoarce la birou, va avea surpriza să constate că şeful nu mai e atât de imposibil , sarcinile atât de grele, cerul atât de gri.''

Client: "Minunat, simţi o stare de relaxare, parcă pluteşti. Luminile alea speciale, muzica ..care te destinde, nu te mai cerţi cu ăla, traficul, vezi că ăla e mitocan, reuşeşti să te rupi de toate astea care te disturbă şi stai într-un echilibru d-ăsta al tău, sufletesc, bun."

Pe de altă parte, specialiştii atrag atenţia că cel mai bine ar fi să avem grijă să păstrăm un echilibru în viaţa de zi cu zi, astfel încât să nu ajungem la limită. Din păcate este tot mai greu. Anul trecut, 7 din 10 angajaţi romani mărturiseau că sunt stresaţi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO