Doi orădeni au reușit să fure peste 20.000 de lei din 7 mașini, copiind semnalul cheilor

Ultima actualizare: 17-11-2020 17:51

Ulciorul nu merge de multe ori la apă. Cunoscutul proverb românesc s-a adeverit și în cazul unor hoți de mașini din Oradea, care după mai multe lovituri, au fost prinși în flagrant de polițiști.

Interesantă este metoda folosită de cei doi indivizi: copiau semnalul de emisie - recepție al cheilor proprietarului, după care acționau nestingheriți.

Polițiștii cred că cei doi hoți au dat cel puțin șapte lovituri prin această metodă. Unul dintre ei asigura paza locului, iar celălalt, folosind un echipament special, copia semnalul de emisie - recepție al cheii originale după care, la plecarea proprietarului, furau obiectele valoroase.

Meșterii în copiat chei au auzit de aceasta metodă încă din anii 90. Nici pe atunci nu era folosită la fapte mai ortodoxe.

Biro Ladiszlau, meșter de chei: "Există niște aparate de emitere de semnale, sau recepție a unor semnale de telecomandă. Ei deja stăteau la pândă cu un aparat pe bordul mașinii lor. Când venea proprietarul mașinii, parca mașina și închidea, atunci, acest aparat înregistra semnalul. Cu ajutorul aparatului, la un semnal deschidea mașina respectivă."

Prin această metodă, suspecții ar fi reușit să fure mai multe bunuri și peste 20.000 de lei.

Ioana Lascău, purtător de cuvânt IPJ Bihor: "Au prins în flagrant doi orădeni de 45 de ani, care ar fi sustras diverse bunuri din 7 autoturisme parcate pe raza municipiului, prin folosirea unui dispozitiv de copiere a semnalului de emisie-recepție, transmis de cheia originală a autoturismului".

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO