Mesajul mafiotului Ion Clamparu pentru politisti si cum l-a agatat in cui pe Adi Minune. VIDEO

Ultima actualizare: 17-04-2015 15:13

"Stiu ca ma vreti viu sau mort, dar prefer sa ma predau viu!" Altfel spus, mafiotul Ion Clamparu a renuntat mai faca pe durul si, ca un mielusel, s-a lasat incatusat de politistii spanioli.

De opt ani era cautat in toata lumea, dupa ce a reusit sa isi construiasca un imperiu al crimei in Spania, Italia si Cehia. Sute de femei au fost terorizate de el si de oamenii lui si obligate sa se prostitueze.

Impreuna cu locotenentii lui, Ion Clamparu a construit o retea internationala de trafic de carne vie, care le-ar fi adus castiguri de milioane de euro.

Marian Stanciu zis "Marius" s-a pozat langa teancurile de bani, cu pistolul mitraliera in mana. Rolul lui era sa vegheze ca fetele care se prostituau sa respecte regulile bandei.

Ca sa ajunga in varful piramidei, Ion Clamparu a construit un imperiu de crima organziata in Romania. Anchetatorii spun ca s-a aliat cu alte clanuri mafiote din Sibiu, Prahova, Neamt si Bucuresti.

Camatarii ar fi printre prietenii lui Clamparu, cunoscut si sub numele de "Nasu", "Papa", "Ion de la Madrid" sau, si mai plastic, "Cap de Porc". Inregistrarile de la petrecerile la care au fost impreuna stau marturie.

Se spune ca, dupa un chef, "Nasu" s-ar fi enervat pe Adi Minune si l-ar fi agatat in cui.

Incet, incet Ion Clamparu si-a mutat afacerile ilegale peste granita, pentru ca autoritatile romane il vanau deja. A fost condamnat in lipsa la 13 ani de inchisoare, dar fugise din tara. Initial in Italia, apoi in Spania.

Aici, sute de romance au lucrat pentru gruparea mafiota. Locul in care fetele erau exploatate se numeste Casa de Campo din Madrid. Toate erau instruite sa accepte doar clienti spanioli, sa nu-si paraseasca locul si sa predea banii dimineata.

Apoi, ca orice mafiot, Clamparu s-a hotarat sa spele banii obtinuti din vanzarea fetelor infiintand alte afaceri, de aceasta data legale.

Opt ani, Ion Clamparu a parut de neatins. Pana joi. Procurorii DIICOT le-au furnizat informatii colegilor din Spania, care l-au capturat la Madrid.

Imagini exclusive: Cum petrecea mafiotul Clamparu de revelion in timp ce era cautat de FBI

Ion Clamparu parea resemnat in momentul in care a fost prins. Nu a opus rezistenta, pentru ca se temea sa nu fie impuscat. El a declarat: "Stiu ca ma vreti viu sau mort, dar prefer sa ma predau viu!"

In ultimul an, spune el, a locuit in Portugalia, unde a avut legaturi cu o banda mafiota despre care crede ca l-a si vandut autoritatilor spaniole.

Acum, trei state se bat sa il inchida pentru infractiuni de crima organizata: Romania, Italia si Spania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO