Şef DSP: medicii epidemiologi din Sibiu au probleme cu auzul, de la telefoane
Unii medici epidemiologi din Sibiu au probleme de auz din cauza volumului mare de muncă. Ei s-au îmbolnăvit și nu mai pot lucra în contextul creșterii cazurilor de coronavirus, a declarat directorul DSP județean, Gabriel Budescu.
„În acest moment, persoanele implicate în anchetele epidemiologice sunt în număr de şase şi care lucrează zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica. Când erau şi medicii şcolari, aveam 40. La şase oameni, când avem peste o sută, faceţi socoteală câte anchete revine unui om. O anchetă poate să dureze şi la o oră. Deci, într-o zi de lucru, un singur om ar trebui să lucreze peste 13-14 ore, la anchetele care îi revin. (...) Situaţia este destul de delicată, dar asta nu înseamnă că noi nu ne descurcăm” a spus Gabriel Budescu, citat de Agerpres.
Pentru că au stat de șapte luni cu telefonul la ureche, medicii nu mai auz, a spus directorul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Chiar dacă din martie până acum, acei medici au stat cu telefonul la ureche, unii dintre ei, pot să vă spun, că aproape nu mai aud, pentru că în permanenţă au făcut acest lucru. Sunt situaţii care nu sunt cunoscute şi nu cred că ar fi bine să începem să le dezvoltăm, fiecare îşi face treaba acolo unde este pus. Sigur că da, şi medicii noştri s-au îmbolnăvit, nu de 'CORONA', dar de alte situaţii, dar şi dacă au fost bolnavi şi au fost acasă şi acolo au făcut aceste anchete", a explicat, marţi, Gabriel Budescu, în timpul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Din cauza crizei de medicii de la DSP, unele anchete epidemiologice suferă întârzieri.
„Ţinând cont de acest lucru, da, este adevărat, unele anchete care sunt mai simple, sunt rămase în urmă, dar incidenţa nu ţine de anchetă", a recunoscut directorul DSP Sibiu.
Potrivit sursei citate, la ultimul concurs organizat în urmă cu o jumătate de an nu s-a reuşit angajarea celor doi epidemiologi de care ar mai fi nevoie.
Anchetele epidemiologice se fac de către un medic şi un medic epidemiolog, motiv pentru care directorul DSP face apel la medicii de familie să vină voluntari.
„Am cerut ajutorul medicilor de familie şi nu am găsit medici interesaţi care să vină, bineînţeles voluntar, să facă aceste anchete", a mai spus directorul DSP.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Sibiu, ureche, telefon, imbolnavire, auz,
Dată publicare:
13-10-2020 15:17