Demisii la DSP București. Arafat: ”E ca soldatul care spune că în război e prea greu”

Ultima actualizare: 01-08-2020 11:12
Demisii la DSP București. Arafat: ”E ca soldatul care spune că în război e prea greu”
Inquam/ Octav Ganea

Patru epidemiologi de la DSP Bucureşti au demisionat din cauza volumului mare de muncă, ceea ce l-a determinat pe Raed Arafat să spună că ”e ca soldatul care ar spune în război că e prea greu”.

 

Patru medici epidemiologi au demisionat de la DSP Bucureşti, din cauza volumului prea mare de muncă, a anunţat, vineri seară, la Digi 24, directorul adjunct al instituţiei, Florentina Iacobi.

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat că demisiile sunt sub semnul întrebării, dată fiind situaţia de criză sanitară în care ne aflăm. 

”Este ca soldatul care în timpul războiului îţi spune: «Este prea greu pentru mine în război, am plecat»”, afirmă Arafat.

Directorul adjunct al DSP Bucureşti a declarat că instituţia se confruntă cu deficit de personal, amplificat de demisia în această săptămână a patru medici epidemiologi.

Întrebată din ce motiv au demisionat medicii, Iacobi a precizat că ”din cauza volumului mare de muncă”.

 

Peste 100 de medici vin luni la DSP București

 

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, la rândul său, că este ”sub semnul întrebării” demisia unor oameni de specialitate, în timpul unei pandemii, când este clar că volumul de muncă este mare.

”Când vine cineva şi-ţi spune că e prea mult volum de muncă în timpul bătăliei, e ca şi soldatul care în timpul războiului îţi spune: «Este prea greu pentru mine în război, am plecat!». Faptul că-ţi depui demisia să pleci pentru că volumul de muncă e mare în timpul unei pandemii şi să fii din domeniu este, totuşi, un pic sub semnul întrebării. Cu toţi ştim că este foarte mult de muncă, pentru că e pandemie”, a declarat Arafat.

La DSP Bucureşti au fost detaşaţi şi vor începe munca de luni 90 de medici de medicină şcolară şi 13 medici epidemiologi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO