O fetita grav bolnava traieste de 7 ani doar pentru ca medicii incalca legea. Copiii pentru care statul nu are nicio solutie

×
Codul embed a fost copiat

Situatie dramatica la spitalul din Slobozia. Medicii spun ca de sapte ani sunt fortati sa faca in fiecare zi o ilegalitate pentru a tine in viata o fetita grav bolnava, abandonata de parinti la nastere.

Potrivit legii, copila ar trebui luata intr-un centru de plasament, dar nu s-a gasit nici unul care sa o primeasca, iar doctorii nu au putut sa o lase pe strada.

O cresc ei, chiar daca spitalul nu e obligat sa ii acorde ingrijiri, iar cheltuilile nu sunt decontate de Ministerul Sanatatii. Din pacate situatia nu e singulara.

Beatrice a venit pe lume acum 7 ani, dar mama ei a abandonat-o la nastere, pentru ca nu a suportat ideea sa creasca un copil bolnav. Fetita sufera de sindromul West. Nu poate sa mearga, nu vede si nu aude.

Pentru Beatrice, dar si pentru alti copii cu afectiuni la fel de grave, in Romania nu exista niciun centru in care sa primeasca ingrijiri. Statul spune ca locul lui Beatrice ar fi la casa de copii, insa de 7 ani nu s-a gasit nici una care sa o primeasca.

Citește și
copil care a suferit de cancer RTI
In Romania traiesc mii de copii cu care nimeni nu vrea se se joace. "Le-au spus parintii acasa ca o sa ia cancer de la el"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Abandonata de parinti si nedorita de sistemul de protectie a copilului - incapabil sa o ingrijeasca - Beatrice a ajuns la Spitalul din Slobozia. Este de sapte ani acolo, iar medicii si asistentele ii sunt mama si tata.

"Am fost si-am botezat-o, i-am cumparat tot ce ii trebuie, am chemat parintele spitalului, i-am pus numele de botez Maria, am zis sa fie sfant", a spus infirmiera Marilena Ionita.

Spitalul nu primeste bani pentru ingrijirea lui Beatrice pentru ca statul nu deconteaza astfel de cheltuieli.

"Da, incalcam legea, pentru ca patul respectiv ramane ocupat. Cu siguranta oricine ar face acest lucru pentru un copil, pentru un suflet nevinovat. Noi ne ducem crucea, noi ne ascultam constiinta si nu vrem sa ne gandim cand ajungem acasa ca exista copii pentru care puteam sa facem ceva si nu am facut", a spus si managerul Spitalului Slobozia, Adrian Berbece.

Povestea lui Beatrice nu este singura de acest fel. Mihaita este si el crescut de medicii din Slobozia. S-a nascut cu gura de lup si grave afectiuni la inima, iar mama l-a abandonat.

Potrivit legii, Mihaita ar trebui crescut tot intr-un centru de plasament. Intial chiar a fost trimis intr-unul…

"Acolo nu mi-a placut cum a fost ingrijit si am hotarat sa il pastrez pana va fi bine. Noi am facut aici o cheta, i-am luat un biberon special pentru ca el are gurita asa cum o are si nu poate sa suga", a spus medicul pediatru Mihai Lungu.

Pentru copii ca Mihaita si Beatrice, solutia ar fi infiintarea unui centru social in care primeasca ingrijile medicale de care au nevoie - asa cum exista in multe tari din Uniunea Europeana. Pentru asta este insa nevoie si de schimbarea legislatiei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Spitalul romanesc unde deseurile toxice si mancarea se intersecteaza. Reactia managerului la intrebarea
Spitalul romanesc unde deseurile toxice si mancarea se intersecteaza. Reactia managerului la intrebarea "Ati manca din ea?"

Imagini scandaloase surprinse in Spitalului Judetean din Cluj.
Mai multe angajate au fost filmate in timp ce transportau sau chiar lasau vasele in care se afla mancarea bolnavilor la mica distanta de sacii cu reziduuri periculoase.

In Romania traiesc mii de copii cu care nimeni nu vrea se se joace.
In Romania traiesc mii de copii cu care nimeni nu vrea se se joace. "Le-au spus parintii acasa ca o sa ia cancer de la el"

Romania, te iubesc! Cateva mii de copii, nimeni nu stie exact cati, sufera de cancer iar sistemul nostru medical e total nepregatit sa ajute mintea si sufletul acestor copii sa lupte.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.