Mecanismul European de Protecție Civilă a fost activat. În România au sosit 50 de concentratoare de oxigen din Polonia

Ultima actualizare: 13-10-2021 13:32

România așteaptă cu înfrigurare noile cifre referitoare la epidemia COVID-19, după ce marți s-a înregistrat cea mai neagră zi din punct de vedere al deceselor, pacienților în stare gravă și a numărului de persoane infectate.

În București, incidența a trecut de pragul de 15 la mie și, totuși, par să apară și raze de speranță, odată cu ajutoarele venite din afara țării.

În condițiile în care nu doar terapia intensivă, dar și camerele de gardă și holurile spitalelor sunt copleșite de numărul bolnavilor cu forme severe de COVID, orice ajutor reprezintă, la propriu, o gură de oxigen.

Mecanismul European de Protecție Civilă a fost activat și din Polonia au sosit în țară 50 de concentratoare de oxigen. Aparatura a ajuns deja la Iași și va fi folosită la spitalul COVID de la Lețcani, un spital de 13 milioane de euro, care până acum n-a fost folosit, pentru că nu avea toate dotările necesare.

Marți au fost primiți acolo primii 10 pacienți, cu forme mai ușoare ale bolii, urmând ca miercuri, promit autoritățile, să devină operaționale toate cele 48 de paturi ATI de acolo.

Și spitalul modular din Pipera a fost redeschis și au fost internați primii pacienți care au nevoie de oxigen.

Și pentru că tot vorbeam de ajutoare, Armata Română a adus cu avionul din Lombardia un transport de 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, medicament folosit în cazul bolnavilor de COVID.

Substanța a fost obținută tot prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO