Măștile venețiene, din nou în Piața San Marco. A început carnavalul, după doi ani de pauză
La o zi după ce guvernul italian a ridicat obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice, în celebra piaţă San Marco din Veneţia au apărut măştile... veneţiene.
Motivul a fost unul cât se poate de bun: după doi ani de pauză din cauza pandemiei de coronavirus, ieri a început Carnavalul de la Veneţia. Unele dintre cele mai așteptate atracții, între care şi concursul de costume, au fost anulate în acest an.
„Lucrurile stau un pic diferit, pentru că e mai multă linişte, nu avem atât de multe festivităţi, dar o să dăm propriile noastre petreceri, aşa că va fi distractiv."
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
„Pentru mine, să vin aici în costum e un semn al renaşterii. Sper să aduc un strop de atmosferă de carnaval în Veneţia şi sper să văd multe măşti cu ocazia carnavalului", spun turiștii.
Potrivit presei locale, în jur de 80.000 de oameni au venit în acest an ca să participe la Carnaval. Printre ei, aproximativ 32.000 de turişti străini, un număr foarte mic comparativ cu ediţiile din anii anteriori pandemiei. Asta nu-i împiedică pe participanţi să se bucure de experienţă şi să se distreze ca-n vremurile bune.
„E destul de greu, pentru că sunt puţini oameni, dar asta e! Suntem încă vii şi vrem să arătăm tuturor că suntem încă aici. E minunat, e atât de frumos aici. Veniţi cu toţii la Veneţia, cu mască sau fără, şi distraţi-vă!".
„După tot ce s-a întâmplat (în pandemie), veneţienii care sunt oameni veseli, cu siguranţă vor sărbători Carnavalul. Nu glumesc, haideţi în Veneţia să vă distraţi" spuneau localnicii.
Tradiţia Carnavalului de la Veneţia a început în secolul al 11-lea şi, în anii care au trecut, a devenit unul dintre cele mai faimoase evenimente de acest gen din întreaga lume. Anul acesta, festivalul se încheie pe 1 martie.