Mașinile, ridicate din nou. Ce se întâmplă dacă șoferii se întorc în timpul operațiunii
Veşti proaste pentru şoferii care parchează neregulamentar pe marile bulevarde ale Capitalei.
De luni, maşinile lor vor fi ridicate şi depozitate, contra cost. Potrivit celor din Primăria Capitalei, aceste măsuri vor fi aplicate în cazurile autoturismelor care blochează spitale, şcoli, troleibuze şi tramvaie. Un şofer în culpă va avea de achitat cel puţin 500 de lei ca să îşi recupereze vehiculul.
Într-o zonă din Capitală, aproape zilnic tramvaiele trec printre maşini parcate la limita liniei. Şi nu de puţine ori rămân blocate, călătorii fiind obligaţi să aştepte minute bune până la eliberarea căii de rulare. Doar în 2018, la Polițiile Locale din Bucureşti au fost sesizate 24 de mii de astfel de incidente.
Pentru astfel de situaţii, cred edilii, mai există doar soluţia extremă: maşinile parcate neregulamentar pe marile bulevarde ale Capitalei vor fi ridicate de 6 platforme, câte una pentru fiecare sector, şi duse în două spaţii amenajate pe Bulevardul Timişoara şi pe Bulevardul Metalurgiei.
Director General Poliția Locală București: ”Nu va fi o vânătoare, vor fi vizate doar maşinile care blochează mijloacele de transport, spitalele şi şcolile şi ciar trecerile de pietoni.”
Şoferul indisciplinat va trebui să plătească şi pentru recuperarea maşinii.
Trei tarife vor trebui plătite: cel de ridicare - de 200 de lei pentru o maşină obişnuită, tariful de transport - care se ridică la 150 de lei şi cel de depozitare - care pentru o singură zi va fi de 150 de lei. Aşa încât, pentru un autoturism parcat neregulamentar, un şofer va da cel puţin 500 de lei.
Şoferul care ajunge la timp, înainte să îi fie ridicată maşina, va putea plăti doar taxa de ridicare. Altfel, plăteşte tariful de ridicare, tariful de transport şi tariful de depozitare.
Şoferii sancţionaţi vor fi anunţaţi în timp util, dar numai dacă în baza de date apare şi numărul lor de telefon. Altfel, dispariţia maşinii din locul în care a fost parcată va trebui tratată din start nu ca un furt, ci ca o sancţiune urmată de ridicare.
Confirmarea va putea fi făcută telefonic la dispeceratele poliţiei rutiere sau locale - la numerele de telefon 021/9544 şi 021/9752. Dar şi online, pentru că primăria a pregătit o aplicaţie dedicată.