Maşinile parcate ilegal în Capitală vor fi ridicate. Cât vor avea de plătit șoferii
Maşinile parcate neregulamentar pe bulevardele principale din Bucureşti vor fi ridicate. Asta prevede un proiect dezbătut vineri la primăria Capitalei.
Dacă va intra în vigoare, cei în culpă vor avea de achitat 500 de lei pentru a-şi recupera maşina. Poliţiştii locali promit însă că nu se vor transforma în hingheri de automobile şi spun că vor fi ridicate doar cele care încurcă traficul şi transportul în comun.
Pentru a fluidiza circulaţia din oraş, viceprimarul capitalei a propus inclusiv închiderea magazinelor mari şi a mall-urilor în weekend.
În prezent, cei care parchează neregulamentar pe străzile principale din Bucureşti sunt doar amendaţi. Primăria vrea însă să elibereze marile bulevarde de maşinile lăsate pe prima bandă.
Primăria a stabilit şi care sunt tarifele pentru şoferii care vor avea maşinile ridicate din cauza parcării neregulamentare. Pentru ridicarea maşinii veţi plăti 200 de lei. Pentru transportarea ei 150 de lei. Alţi 150 de lei vor fi plătiţi pentru depozitarea autoturismului într-un spaţiu amenajat. Astfel dacă veţi dori să recuperaţi maşina în ziua în care a fost ridicată, veţi plăti la final 500 de lei. Suma va creşte cu 150 de lei pe zi, iar dacă maşina nu va fi revendicată un an de proprietar va fi vândută.
Poliţiştii vor putea ridica doar maşinile parcate pe carosabil şi nu se vor atinge de cele de pe trotuar. Asta deoarece Codul Rutier nu permite asta.
Marian Ivan, preşedinte Optar: "Se consideră partea carosabilă şi acele maşini care au o singură roată pe partea carosabilă."
Şi totuşi Cătălin Drula, deputat USR, spune că va propune în Parlament schimbarea Codului Rutier pentru a putea fi ridicate şi maşinile parcate neregulamentar pe trotuare.
O parte dintre cei prezenţi la dezbaterea de la primărie au fost de acord cu iniţiativa.
Participant la dezbatere: "Am sunat la 112, veniţi, că nu avem pe unde trece."
Alţii sunt nemulţumiţi şi au cerut mai multe parcări. Iată, cum arată o hartă a parcărilor publice şi private în Bucureşti. Google Maps identifica doar câteva zeci. În capitala Ungariei găsim sute.
Dragoş Gheorghe, participant la dezbatere: "Sunt măsuri împotriva mea. Nu sunt zone de parcare."
Alexandru Odaianu, participant la dezbatere: "Ce facem? Le ridicăm pe toate pentru profit?"
Aceştia au primit asigurări că doar maşinile care încurcă traficul şi transportul în comun vor fi ridicate.
Dan Rășica, directorul general al poliţiei locale Bucureşti: "Nu vom fi hingheri de maşini. Vom acţiona unde sunt probleme. "
Viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu susţine că primăria nu a reuşit să construiască parcările promise până acum pentru că pregătirea unor astfel de lucrări durează mai mult. În plus, a venit cu o idee bizară de fluidizare: închiderea supermarketurilor în weekend, adică atunci când merg oamenii la cumpărături.
Bădulescu spune că în aceste zile ar urma să se facă doar aprovizionarea şi astfel camioanele care vin la magazine nu ar mai încurca traficul în timpul săptămânii.
Aurelian Bădulescu, viceprimarul capitalei: "Aşa cum este în ţările civilizate, oamenii să facă altceva în weekend, ca în vest."
Aurelian Bădulescu spune că va face această propunere Consiliului General, iar dacă va fi acceptată ar putea intra în vigoare înainte de Paşte.
Regulamentul privind ridicarea maşinilor ar putea intra în vigoare la sfârşitul lunii martie sau de pe 1 aprilie.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, Capitala, masini, proiect, ridicate,
Dată publicare:
01-02-2019 18:20