Mărturisirea elevilor care au ucis un bărbat cu o violenţă ieşită din comun, în Galați


Ultimul update: Sambata 25 Mai 2019 21:53
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2019 21:53
Categorie: Stiri actuale

Apar informaţii şocante după ce un bărbat din Galaţi a fost ucis de doi indivizi deosebit de violenţi. Asasinii care au 18 și 19 ani sunt elevi la ''Seminarul Teologic'' din oraş şi nu se cunoşteau cu victima.

Însă, de la un schimb nefericit de vorbe s-a ajuns la bâte şi arme albe. Acum, seminariştii au fost reţinuţi şi sunt acuzaţi de omor calificat. Atenţie, urmează imagini şi detalii, care vă pot afecta emoţional.

Bătaia a avut loc pe o stradă de la marginea Galaţiului şi a fost surprinsă de camerele de supraveghere. În imagini se vede cum un bărbat cu o bâtă în mâna aleargă după trei persoane iar victima apare în urma lor - înarmată cu un par. De aici, filmul evenimentelor se deruleză cu o violenţă ieşită din comun.

Liliana Istrate, procuror Parchetul de pe Lângă Tribunalul Galaţi: "Nu exista până la acest moment un mobil al acestei infracţiuni. Inculpaţii se întorceau de la o petrecere, au trecut pe strada unde locuia victima, şi acolo a avut loc agresarea acesteia."

Bărbatul de 41 de ani s-a încăierat cu unul dintre indivizii înarmaţi din grupul de trei persoane, iar acesta a ripostat cu o armă albă. Victima a fost trântită apoi pe trotuar - iar doi dintre atacatori au început să lovească mânaţi parcă de o furie animalică.

Plin de sânge cel de 41 de ani nu mai are puterea să se ridice - iar în ajutorul său vin mai mulţi oameni care sună la 112. Până ajunge o ambulanţă trec aproape zece minute. Omul zdrobit cu bâtele şi înjunghiat s-a stins sub ochii medicilor.
 

Cei doi suspecți și-au mărturisit fapta și susțin că regretă

 

Potrivit anchetatorilor, cei doi elevi nu îi cunoşteau, crima fiind urmarea unui conflict spontan.

Julieta Popescu, avocata celor doi tineri:"Este clar o stare de şoc, sunt nişte copii, nu au prevăzut acest incident, a fost un conflict spontan, s-a ajuns la această tragedie şi de aici nu a fost decât un pas la altercaţie.Cei doi şi-au recunoscut faptele, regretă."

Într-un comunicat publicat pe site-ul Seminarului Teologic "Sf. Andrei" din Galaţi, conducerea instituţiei îşi exprimă regretul pentru acest eveniment.

Bărbatul ucis avea o fată de 16 ani şi un băiat de 18. Cei doi elevi ai Seminarului Teologic din Galaţi sunt cercetaţi pentru omor calificat.
 

Cei doi elevi implicaţi în cazul bărbatului înjunghiat mortal pe stradă, arestaţi preventiv

Magistraţii Tribunalului Galaţi au emis mandate de arestare preventivă pentru cei doi elevi de 18 şi 19 ani, de la Seminarul Teologic din Galaţi, implicaţi în cazul bărbatului de 41 ani înjunghiat mortal pe stradă, în noaptea de joi spre vineri, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate.

Potrivit acesteia, inculpaţii şi-au recunoscut faptele şi au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

"Am înaintat către Tribunalul Galaţi dosarul care conţine propunerea de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi reţinuţi în cursul serii de 24 mai, inculpaţi care sunt cercetaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor. Nu există, până la acest moment, un mobil al acestei infracţiuni. Este un conflict spontan. Inculpaţii se întorceau de la o petrecere, au trecut pe strada pe care locuia victima şi acolo a avut loc agresiunea. Victima a fost lovită cu un cuţit şi apoi cu bâte în zona capului, leziunile traumatice fiind incompatibile cu viaţa. Cei doi inculpaţi nu au fost agresaţi de victimă. A fost o discuţie contradictorie între o rudă a victimei şi cei doi inculpaţi, dar cei care au agresat au fost inculpaţii. Fiul victimei a fost implicat în discuţia contradictorie. Cei doi inculpaţi au recunoscut fapta", a spus Istrate.

Avocatul celor doi elevi, Julieta Popescu, a precizat că inculpaţii regretă fapta şi că în cazul lor se va merge pe o procedură judiciară simplificată.

"Este o stare de şoc, sunt nişte copii, nu au prevăzut acest incident, a fost un conflict spontan. S-a ajuns la această tragedie, nu este deloc plăcut, regretă, evident. A fost o abordare pe stradă. Cei doi veneau de la un banchet şi, în urma acestor discuţii, a degenerat. Putem spune că a existat şi o provocare, pentru că au fost urmăriţi de părintele unuia dintre copii cu care a existat conflictul anterior. De aici, nu a fost decât un pas la crearea acestei altercaţii între tatăl, cel care îl însoţea, şi cei doi inculpaţi. Banchetul a aparţinut seminarului, de acolo ei au plecat spre cămin şi pe traseu a apărut această abordare din partea celor doi tineri, iar tatăl unuia dintre ei, victima, a venit pentru că băiatul său a participat la o altercaţie anterioară incidentului final. Regretă fapta. Cuţitul îl avea unul dintre inculpaţi, îl avea în permanenţă pentru că îi plăcea să deţină acest accesoriu. Toţi şi-au recunoscut faptele. O să mergem pe o procedură simplificată, şi-au manifestat această opţiune încă de la faza de urmărire penală. Nu au fost mai mulţi, au fost doi, celălalt, mai există un coleg, dar acesta nu are nicio participare", a menţionat Popescu.

Seminarul Teologic Ortodox 'Sf. Andrei' din Galaţi, la care sunt elevi cei doi inculpaţi, a remis, sâmbătă, un comunicat în care îşi exprimă mâhnirea faţă de situaţia creată.

"Referitor la abominabilul incident produs în noaptea de 23 mai, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, Seminarul Teologic Ortodox 'Sf. Andrei' din Galaţi îşi exprimă mâhnirea faţă de această situaţie. În cazul nefericit în care se va constata implicarea unor elevi din şcoala noastră în acest regretabil eveniment, după finalizarea cercetărilor legale se vor lua măsurile administrative care se impun. Condamnând cu fermitate asemenea atitudini, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii unei persoanei şi ne unim în rugăciune cu familia îndurerată", se spune în comunicat.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bărbat omorât de un tânăr de 24 de ani, în Galați. Ipoteza criminaliștilor
Doi elevi de la Seminarul Teologic au fost reținuți în cazul crimei filmate din Galați
Doi elevi de la Seminarul Teologic au fost reținuți în cazul crimei filmate din Galați
VIDEO PROTVPLUS.RO