Mărturii cutremurătoare ale apropiaților femeii care s-a aruncat de pe un bloc, împreună cu cei doi copii ai săi

Ultima actualizare: 05-05-2022 07:59

Procurorii au schimbat acuzațiile în dosarul femeii din Timișoara găsită moartă în fața unui bloc cu zece etaje, alături de cei doi copii ai ei.

În cazul celor mici, cercetările se fac acum pentru omor. Întors din Austria, fostul soț al femeii a fost mers miercuri să recunoască cele trei trupuri, așa cum cere procedura. În anchetă a apărut și informația că femeia și-ar fi premediat sfrâșitul ei și al copiilor. Procurorii încearcă să afle și de ce Iulia și fostul ei soț, cu care urma să se căsătorească, nu au mai ajuns joi la starea civilă, când aveau programată cununia.

Trei buchete de trandafiri roșii au fost așezate lângă blocul unde Iulia și copilașii ei au fost găsiți morți. În cazul celor mici, procurorii au anunțat că fac cercetări pentru omor. Este posibil ca mama să fi plănuit moartea lor odată cu sinuciderea. Acum câteva zile a fost văzută în timp ce inspecta blocul cu zece etaje de unde s-a prăbușit împreună cu fetița și băiețelul ei.

Martor: A mai fost aici și a urcat în bloc.

În acest fel, Iulia ar fi aflat și cum poate ocoli ușa de acces pe acoperiș care era încuiată. Femeia a ajuns pe acoperiș printr-o fereastră.

Femeie: Vă imaginați că pe geamul ăla au intrat și și-o băgat copiii!”

Un alt amănunt care îi face pe anchetatori să creadă că Iulia a acționat după un plan este legat de telefonul ei.

Ea și-a deconectat dispozitivul de la rețea înainte să urce în bloc și l-a lăsat în mașină, alături de portofelul ei și câteva haine ale copiilor. Telefonul este protejat cu o parolă și polițiștii încearcă să îl decripteze.

Între timp, la Institutul de Medicină Legală din Timișoara, legiștii au făcut autopsia cadravrelor. Vor face și analize toxicologice.

Prietenă cu bărbatul cu care Iulia urma să se recăsătorească, interpreta de muzică de petrecere, Alina Radi, spune că cei doi au avut o relație tumultoasă.

Alina Radi, interpretă de muzică populară:S-au certat, s-au împăcat, iar s-au certat, iar s-au împăcat.

Iulia îl știa pe Alex de când avea 15 ani. În 2014 s-au căsătorit, dar șase ani mai târziu au divorțat.

Au fost bănuieli de infidelitate și ar fi apărut ideea că băiatul femeii, de nici un an la acea vreme, ar avea alt tată, susțin unii apropiați. Apoi, Iulia a început o relație cu un alt bărbat, într-un anturaj considerat dubios de cunoscuți. Când povestea s-a încheiat, fostul iubit ar fi început să o amenințe, iar ea folosea mașini împrumutate, probabil ca să nu fie găsită de el în oraș.

La blocul unde a murit alături de copii, a mers cu autoturismul iubitei fratelui sau. De o lună se mutase în apartamentul părinților.

Martor:Am văzut-o cu copiii, urca la mama ei sus.

Între timp, Alex, bărbatul cu care urma să se recăsătorească, a ajuns în țară din Austria. Și-a înlocuit poza de la profilul de pe Facebook cu un fundal negru și peste o sută de cunoscuți i-au transmis condoleanțe.

Alina Radi, interpretă de muzică populară:El e în stare de șoc. Am stat patru ore lângă el ieri când au ajuns din Austria, nu a scos un cuvânt. Nu își explică nimeni gestul ăsta din moment ce ei trebuiau să se recăsătorească.

Totuși, la cununia civilă, programată joia trecută, nu au ajuns în fața ofițerului stării civile. Aveau termen însă o lună, până pe 19 mai, ca să ajungă să semneze din nou certificatul de căsătorie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO