Marinarii ucraineni recuperați din apele Mării Negre au ajuns în siguranță în portul Constanța

Dată publicare: 12-03-2021 13:06
Dată actualizare: 12-03-2021 14:14


Cei nouă marinari ucraineni rămași pe remorcherul românesc care i-a recuperat din apele Mării Negre au ajuns în siguranță în portul Constanța.

Au fost debarcați testaţi și apoi duși la spital, unde vor sta două zile. Între timp echipajul de pe fregata Regina Maria și poliţiştii de frontieră continuă misiunea din larg. Vă reamintim vasul ucrainean s-a scufundat ieri, în zori, cel mai probabil lovit de o furtună.

Remorcherul GSP Falcon a ajuns în port chiar la răsărit. Cei nouă marinari ucraineni au fost debarcați în condiții spciale. A fost adus și trupul unuia dintre decedați.

După mai bine de 24 de ore de la scufundarea navei ucrainiene marinarii ajung în portul Constanța şi de aici vor fi preluaţi de către autorităţile române.

Echipajul a fost testat pentru coronavirus. Mai multe ambulanțe i-au preluat apoi pe marinari și i-au dus la spitalul din Constanța, pentru control.

Cristian Mihai Amarandei - Inspector Şef ISU Dobrogea: ”ISU Dobrogea a alocat resursele necesare pentru a asigura triajul celor 9 membri a echipajului care au supravieţuit şi au fost transportaţi în portul Constanța, cu două echipaje medicale, şi două autospeciale de transport victime multiple deasemenea au fost mobilizate o autospecială de transport, microbuz şi autospecială CRBN pentru operaţiunile de decontaminare”.

Laurențiu Bădescu - director ambulanță Constanța: ”Sunt stabili hemodinamic, au fost testaţi pe antigen rapid şi sunt negativ toţi, ei au stat 5-6 ore în apă se resimt, trebuie investigaţi la UPU Constanța radiologic şi paraclinic”.

În larg, Fregata Regina Maria și nava amiral a poliţiei de frontieră își continuă misiunea. Caută trupurile a două persoane - dispărutul anunțat încă de ieri, dar și comandantul, confirmat decedat încă de la primele informații.

Cosmin Dumitrache - director ANR: ”Tot ce avem acum sunt doar presupuneri. Probabil că nava s-a rupt în urma vremii nefavorabile. Nu este nicio urmă de poluare, nu au fost observate irizaţii la locul incidentului. Care este adâncimea în acea zonă? În jur de 80 de metri”.

Pavel Rohovei - Însărcinat cu afaceri al Ucrainei în România: ”Noi avem o echipă de la consulatul Ucrainei de la Bucureşti. Pentru a realiza toate formalităţile pentru ca să întoarcem cetăţenii ucrainieni acasă la familiile sale”.

Nava Volgo Balt 179 s-a scufundat ieri dimineaţă, în jurul orei 04.40, la 70 de mile de Capul Midia. La bord se aflau 13 marinari ucraineni, printre care şi o femeie cadet.

Tânără de 26 de ani a ajuns încă de ieri la spitalul din Constanța, după două zboruri cu elicopterul.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO