Marele exod de Paste, pe calea ferata. Cati oameni au incaput intr-un tren cu 600 de locuri? "Mergem exact ca in India"

Ultima actualizare: 16-04-2017 09:53

In Romania, a inceput marele exod de Paste. Vorbim despre un fenomen national, pentru ca timp de 4 zile aproape un milion de oameni se vor inghesui in vagoane.

Chiar daca reprezentantii CFR au anuntat ca au suplimentat numarul de garnituri, zeci de mii de persoane tot au calatorit in picioare pana la destinatie.

"Exact ca pe timpul lui Ceausescu, cand urcam pe geam", spune un calator nemultumit.

Trenurile care au plecat joi din Gara de Nord abia se miscau pe sine.

"Mergem exact ca in India, suntem o tara de... Trebuia sa bage ceva suplimentar, ei baga doar vara, la mare, la soare. Noi, cand sa mergem acasa ca vine Pastele, mergem ca in Evul Mediu", este indignat un alt calator.

Mai in gluma mai in serios, conductorii au numit trenul Bucuresti-Iasi "tramvaiul Bucuresti-Iasi. Desi in aceast garnitura sunt aproape 600 de locuri, au fost vandute peste 800 de bilete.

Asadar, cei care nu au prins un loc pe scaun, dar au insistat sa plece, au stat 7 ore in picioare pana la destinatie.

Responsabilii de la CFR sustin ca au suplimentat vagoanele cu 8000 de locuri fata de o zi obisnuita. Doar ca astazi, maine, dar si la intoarcere, pe 17 si 18 aprilie, vor fi 800.000 de calatori.

Cele mai aglomerate destinatii au fost Iasi, Craiova, Pitesti, Constanta, Brasov, Cluj. Sau din Cluj catre Iasi.

Mult mai castigati au fost cei care au ales avionul, in special vanatorii de reduceri. Un bilet Bucuresti - Terme, Italia, a costat 19 bani. Cativa norocosi au speculat o eroare a unei companii low cost care a vandut bilete la 5 euro, doar ca s-au suprapus si alte reduceri si in felul acesta oamenii au obtinut un pret ridicol.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO