Mana muzei lui Mihai Eminescu NU va mai fi furata. Solutia la care au recurs autoritatile pentru a opri "traditia" anuala
Solutie incredibila gasita de autoritatile din Galati pentru a opri nenumaratele vandalizari ale statuii lui Mihai Eminescu: ca sa nu ii mai fie furat bratul in fiecare an, il lipesc doar la momente festive, apoi il scot si il pun la pastrare.
Pentru ca joi se aniverseaza 165 de ani de la nasterea poetului, reprezentantii primariei i-au montat miercuri partea care a fost furata de mai bine de douazeci de ori. Dupa festivitati, bratul va ajunge din nou intr-un sertar.
Nimeni nu mai stie sa spuna de cate ori a fost furat bratul muzei din grupul statuar amplasat in parcul Mihai Eminescu din centrul Galatiului. In ultimii cinsprezece ani, oricum, de cel putin douazeci de ori. Individul sau indivizii actioneaza mereu in apropierea zilei aniversarii sau comemorarii poetului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ani de-a randul oamenii de cultura din Galati au banuit ca un psihopat a facut o obsesia din a fura mana muzei lui Mihai Eminescu. Nici macar acea camera de supraveghere amplasata acolo nu l-a determinat pe hot sa renunte la acest prost obicei.
Acum insa, autoritatile din Galati au gasit solutia: il lasa pe hot fara scop. Au inchis bratul muzei intr-un sertar si nu il scot decat la momente festive, dupa care il demonteaza. Miercuri, pregatirile au inceput din zori.
Ca sa nu se mai vada lipitura grosiera, angajatii primariei au dus bratul la o florarie, ca sa-l acopere cu frunze si flori.
Aurelia Matei, purtator de cuvant Politia Locala Galati: "Douazeci si patru de ore din douazeci si patru politistii locali vor patrula zona parcului Eminescu si, pentru a nu exista timpi morti, neacoperiti, vreau sa va spun ca schimbul de tura se face chiar in parc."
"Eu cred ca e un dereglat mintal sau un obsedat de idei dinastea de a face mai mult rau", este de parere un localnic.
Artistii plastici atrag atentia asupra unui detaliu important: vandalizarile repetate si intemperiile ar putea sa fie fatale pentru statuie in scurt timp. Statuia, prima care il infatiseaza pe Mihai Eminescu, a fost facuta din marmura de Carrara de sculptorul Frederic Storck si a fost dezvelita in 1911.
Autoritatile din Galati spun ca au un proiect de restaurare a grupului statuar si a intregului parc, care este, de asemenea, monument istoric.