Mana muzei lui Mihai Eminescu NU va mai fi furata. Solutia la care au recurs autoritatile pentru a opri "traditia" anuala

Ultimul update: Sambata 17 Ianuarie 2015 01:39
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015 17:44
Categorie: Actualitate

Solutie incredibila gasita de autoritatile din Galati pentru a opri nenumaratele vandalizari ale statuii lui Mihai Eminescu: ca sa nu ii mai fie furat bratul in fiecare an, il lipesc doar la momente festive, apoi il scot si il pun la pastrare.

Pentru ca joi se aniverseaza 165 de ani de la nasterea poetului, reprezentantii primariei i-au montat miercuri partea care a fost furata de mai bine de douazeci de ori. Dupa festivitati, bratul va ajunge din nou intr-un sertar.

Nimeni nu mai stie sa spuna de cate ori a fost furat bratul muzei din grupul statuar amplasat in parcul Mihai Eminescu din centrul Galatiului. In ultimii cinsprezece ani, oricum, de cel putin douazeci de ori. Individul sau indivizii actioneaza mereu in apropierea zilei aniversarii sau comemorarii poetului.

Ani de-a randul oamenii de cultura din Galati au banuit ca un psihopat a facut o obsesia din a fura mana muzei lui Mihai Eminescu. Nici macar acea camera de supraveghere amplasata acolo nu l-a determinat pe hot sa renunte la acest prost obicei.

Acum insa, autoritatile din Galati au gasit solutia: il lasa pe hot fara scop. Au inchis bratul muzei intr-un sertar si nu il scot decat la momente festive, dupa care il demonteaza. Miercuri, pregatirile au inceput din zori.

Ca sa nu se mai vada lipitura grosiera, angajatii primariei au dus bratul la o florarie, ca sa-l acopere cu frunze si flori.

Aurelia Matei, purtator de cuvant Politia Locala Galati: "Douazeci si patru de ore din douazeci si patru politistii locali vor patrula zona parcului Eminescu si, pentru a nu exista timpi morti, neacoperiti, vreau sa va spun ca schimbul de tura se face chiar in parc."

"Eu cred ca e un dereglat mintal sau un obsedat de idei dinastea de a face mai mult rau", este de parere un localnic.

Artistii plastici atrag atentia asupra unui detaliu important: vandalizarile repetate si intemperiile ar putea sa fie fatale pentru statuie in scurt timp. Statuia, prima care il infatiseaza pe Mihai Eminescu, a fost facuta din marmura de Carrara de sculptorul Frederic Storck si a fost dezvelita in 1911.

Autoritatile din Galati spun ca au un proiect de restaurare a grupului statuar si a intregului parc, care este, de asemenea, monument istoric.

Povestea tamplarului din Galati cu o pasiune mai putin obisnuita. Cum arata omul de zapada pe care il face in fiecare an
Povestea tamplarului din Galati cu o pasiune mai putin obisnuita. Cum arata omul de zapada pe care il face in fiecare an
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident dolj
Tată și cei doi copii ai săi, morți într-un accident. Apoi, hoții le-au jefuit casa
Când se schimbă ora. Urmează să trecem la ora de iarnă
Cetățean turc băgat în spital de un bărbat. Agresorul i-a șantajat familia timp de mai multe luni
Enoriaşi pedepsiţi de episcop după referendum, în biserica reparată din banii lor
Zeci de kilograme de droguri, găsite într-o casă din Arad. Ce a păţit proprietarul
Festival mediteraneean la Craiova. "Păi cu 70 lei un om mănâncă o săptămână la noi"
incendiu sibiu
S-a descoperit cauza incendiului violent din Sibiu. Cine este responsabil pentru dezastru
Maşinile vechi, scoase pe străzi. Cât a făcut un şofer cu un autoturism de acum 80 de ani
Starea bărbatului împușcat în zona fesieră, după o cursă nebună, în București
Un microbuz s-a răsturnat în apropiere de București. 3 persoane au fost rănite
"Adoptă un ţăran", proiectul care aduce la oraş produsele din ferme
Urmărire ca în filme în Capitală. Un bărbat a fost împușcat de poliție în zona fesieră