Povestea tamplarului din Galati cu o pasiune mai putin obisnuita. Cum arata omul de zapada pe care il face in fiecare an
Pasiunea pentru sculptura, dar si dragostea fata de Mihai Eminescu, l-au determinat pe un barbat din Galati sa faca un om de zapada mai putin obisnuit.
Este vorba de o replica dupa statuia poetului realizata de Frederic Storck in urma cu mai bine de o suta de ani.
Sculptorul amator a lucrat cu mainile goale in zapada si a fost ajutat de cativa vecini care i-au intrat in joc. Stie ca mai are de lucru pana cand va reusi sa faca o copie perfecta, dar e hotarat sa persevereze.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
De mai bine de 40 de ani, domnul Petru face replici dupa cunoscuta statuie a lui Mihai Eminescu. Chiar daca nu de fiecare data a avut succes, cu zambetul pe buze, a luat-o de la capat. Acum a devenit o traditie, ca iarna, opera sa fie reprodusa, iar materia prima este zapada.
"Cred ca am facut-o de zece ori pana acuma. Nu mi-a iesit de fiecare data. Unul imi spune: 'Aaaa, l-ati facut pe Avram Iancu!'. Mi-am reformulat atitudinea si am refacut", a povestit Petru Darie.
Barbatul de 73 de ani, de profesie tamplar, incearca sa combine cele doua pasiuni ale sale: sculptura si poezia lui Eminescu. Iar vecinii il sustin neconditionat.
La fel de incantati sunt si trecatorii, care nu ezita sa faca o poza cu statuia din zapada.
Statuia originala, realizata in 1911 de celebrul sculptor Frederic Storck, este expusa in parcul Mihai Eminescu din Galati si, ani de-a randul, a fost vandalizata in preajma zilelor de aniversare sau comemorare ale poetului. Pana acum, un sculptor profesionist a refacut de peste 20 de ori mana muzei, care a fost furata.