Mai puțin plastic, mașini și combustibili fosili, și implicarea infuencerilor. Soluțiile Generației Z la problema climatică
Generația Z își dorește ca europarlamentarii români care îi reprezintă la Bruxelles să vină cu soluții concrete la problemele de mediu.
MyImpact a vrut să afle de la tineri ce ar trebui să facă deputații din Parlamentul European, pentru a încetini încălzirea globală și schimbările climatice.
Ei au dat și câteva soluții: mai multe spații verzi, și mai puțin plastic, fast fashion și combustibili fosili.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Pe de altă parte, tinerii propun implicarea masivă a influencerilor în efortul de comunicare pe tema încălzirii globale, dar și câteva soluții radicale pentru a reduce poluarea: cel mult o mașină pe familie și circulația alternativă pe străzi a vehiculelor cu numere de înmatriculare pare și impare.
VOX: Știu că era o discuție despre spațiile verzi, mai multe spații verzi, mai ales în orașele super mari, unde e și mult trafic. Știu că în România încă se practică treaba cu subvențiile pentru mașinile electrice. Mi se pare o chestie bună, și e o politică de ținut. Apoi, ar fi nevoie și pe infrastructură să facă ceva. De exemplu, mașinile de gunoi să fie specializate pentru măcar două fracții, umedă și uscată. Așa (gunoaiele) sunt la grămadă, adică îngreunează cumva procesul. Eu am încredere în câțiva care candidează la Europarlamentare, adică mi se pare că avem cu cine să votăm.
VOX: În primul rând, aș încerca să evit mai mult plasticul. Iar produsele Fast Fashion să fie din ce în ce mai evitate.
Reporter: Tu, dacă ai fi în locul lor, te-ai gândit la niște chestii, să faci niște legi ca ca să încetinești încălzirea globală?
VOX: Cred că da, ar fi o idee bună. Mai multe reglementări pe partea de combustibili fosili. Ar trebui reduși.
VOX: Poate aș vorbi mai mult cu influencerii, să înceapă să posteze, să arate că și ei fac la rândul lor treaba asta. Să arate beneficii, nu doar să spună "avem asta", și gata.
VOX: Pe partea de mediu, m-aș gândi foarte mult la mașini, și aș face altfel șoselele.
VOX: Acum avem trafic la orice oră. Acum câțiva ani, din ce țin eu minte, nu era așa. Existau "rush hours", dar erau și ore normale, în care puteai să mergi cu mașina fără nicio problemă. Nu mai există.
Reporter: Tu dacă ai fi europarlamentar, ce te-ai gândi să faci pentru mediu?
VOX: Aș impune un număr de mașini de familie, pentru că există foarte multe familii în care fiecare membru are o mașină. Sunt oameni care vin la facultate cu mașina, deși metroul e fix în capătul străzii. Avem autobuze, dar și cu autobuzele am o problemă. Începând de anul ăsta nu se mai decontează abonamentele la autobuz pentru studenți. Adică, mai întâi tu trebuie să plătești suma întreagă, apoi e o întreagă problemă (cu decontarea). Adică primești un deget și ei îți iau toată mâna.
VOX: Nu știu dacă are sens, dar în perioada comunistă - deși nu erau multe mașini atunci, și nu sunt de acord cu perioada comunistă, - dar îmi place foarte mult ideea că mașinile aveau număr par și impar, iar unele mașini puteau să meargă, și altele nu. Și, în rest, se folosea transportul în comun. Mi se pare că asta ar fi o metodă foarte bună, pentru că așa nu am discrimina pe nimeni.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: incalzire globala, plastic, tineri, schimbari climatice, parlamentul european, myimpact,
Dată publicare:
29-05-2024 11:03