Mai mulți polițiști și inspectori vamali, suspecți într-un dosar cu parfumuri contrafăcute
Procurorii DIICOT fac joi peste 50 de percheziţii domiciliare într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional, contrabandă, dare de mită, într-un dosar în care sunt vizaţi şi doi poliţişti şi mai mulţi inspectori vamali.
Joi, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub conducerea procurorilor de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. efectuează 39 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Constanța, Ilfov, Cluj, Vrancea și Bacău, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile sociale ale persoanelor juridice, precum și la sediul unor instituții publice. 22 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.
În aceeași cauză, sunt puse în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară de către Direcția Generală Anticorupție.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acțiunea vizează destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în contrabandă cu produse de parfumerie și alte produse de lux, provenite din spațiul extracomunitar, în special din Turcia.
Concomitent, vor fi puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în Republica Italiană și Republica Franceză, la depozite folosite de gruparea infracțională ca locuri de descărcare a mărfurilor provenite din contrabandă.
În fapt, activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin folosirea unor societăți comerciale, controlate de oameni de afaceri turci, de origine kurdă, cetățeni români, libanezi și armeni, care ar fi realizat mai multe operaţiuni de import prin portul Constanţa Sud–Agigea, având ca obiect declarat cuptoare electrice, provenite din Republica Turcă, însă în fiecare container ar fi fost disimulate cantităţi semnificative de parfumuri contrafăcute, purtând însemnele distinctive ale unor branduri de lux.
Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de aproximativ 25.000.000 de euro, reprezentând accizele și TVA.
La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, dar și polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor județene de poliție Dâmbovița, Bistrița Năsăud, Călărași, Bacău și Buzău.
De asemenea, operațiunea se derulează cu sprijinul specialiștilor din cadrul Organizației Internaționale de Poliție Criminală Interpol.
La activități, participă lucrători din cadrul A.N.A.F. - D.G.A.F. și A.N.A.F. - D.G.V. precum și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.