Mai mulți medici de la două clinici private din București care eliberau fișe medicale false pentru permisul auto, reținuți
Mai mulţi medici de la două clinici private din Capitală au fost audiaţi încă de dimineaţă de polițiștii din Ilfov, într-o anchetă de proporţii, cu acuzaţii de corupţie scandaloase.
Cu toţii sunt banuiţi că ar fi eliberat pe bandă rulantă fişe medicale pentru preschimbarea permisului de conducere, fără însă să îi consulte pe şoferi.
Vorbim despre o operațiune de amploare, într-un dosar care este investigat de câteva luni bune, care s-a soldat la începutul lunii cu mai multe rețineri din cadrul acestor clinici.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Astăzi a venit momentul ca nu mai puțin de 16 medici să fie aduși pentru a da socoteală în acest caz cu acuzații de fals intelectual.
Sunt medici bănuiți că ar fi eliberat acele fișe medicale necesare pentru preschimbarea permisului de conducere, fără ca vreunul dintre ei să-i vadă pe șoferi la față și să stabilească cu precizie că sunt oameni sănătoși, apți să urce la volan.
Oamenii plăteau între 300 de lei și 100 de euro pentru o fișă medicală falsă
De altfel, surse apropiate de anchetă spun că mulți dintre cei care ar fi beneficiat în schimbul unor sume de bani de aceste fișe medicale sunt oameni care fie suferă de anumite afecțiuni, cum ar fi unele locomotorii, cardiace sau chiar de natură psihică, deci incompatibile cu statutul de șofer, dar și oameni comozi, cu dare de mână- cu toții ar fi beneficiat de aceste fișe medicale.
Cel puțin 6 medici au fost reținuți până acum și nu este exclus ca și în cazul acestora să fie luată măsura plasării sub control judiciar. Pe de altă parte, există o investigație care îi vizează și pe intermediarii acestei afaceri.
Oamenii au plătit sume importante de bani, între 300 de lei și 100 de euro, bani care nu ajungeau la cele două clinici private decât în limita tarifelor oficiale, restul banilor fiind băgați în buzunar de intermediari.
Nu este însă foarte clar ce se va întâmpla cu cei care au cumpărat aceste acte medicale, dacă vor fi la rândul lor puși sau nu sub acuzare sau vor fi tratați ca denunțători și atunci vor scăpa de o eventuală răspundere penală.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, medici, bani, retinuti, clinici private, fise medicale,
Dată publicare:
22-03-2022 17:48