Copil mort într-un spital privat: se fac mai multe anchete. Colegiul Medicilor s-a autosesizat

×
Codul embed a fost copiat

Se fac mai multe anchete în cazul băieţelului de un an şi zece luni care a murit sâmbătă noapte la un spital privat din capitală. Ministerul a trimis Direcţia de Sănătate Publică, pentru a stabili dacă au fost respectate procedurile şi protocoalele.

Iar procurorul a dispus efectuarea autopsiei pentru a stabili cauzele morţii. Tot luni, tatăl băieţelului a depus o plângere la parchet.

După ce copilului i s-a făcut rău, am fugit cu el la camera asistentelor. Au început să acţioneze haotic, oxigenul din perete nu mergea, echipamente nu aveau, absolut nimic, nu ştiau cum să folosească, o incompetență crasă. Nu ştiau pe cine să cheme mai repede, le tremurau mâinile, un haos general”, povestește Andreea Duță, mama copilului.

Cu lacrimi în ochi şi zdrobită de durere, mama băieţelului povesteşte că a văzut cum Ştefan al ei se stinge. Cu câteva ore în urmă, pruncul suferise o operaţie de hernie inghinală. Mama povesteşte că l-au scos de la terapie intensivă, iar după câteva ore starea lui s-a agravat şi a intrat în stop cardio resirator. Disperaţi, părinţii au sunat la 112. În 4 minute un echipaj SMURD a ajuns la cel mic.

Cand am văzut atâta incompetenţă, atâta prostie la acest spital Sanador, care poate are proceduri pe hârtie, dar nu ştie să le aplice, personalul de acolo nu ştie să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, postoperator, nu ştiu ce să facă. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viaţa copilului nostru, numai că s-au pierdut nişte minute în care ei pur şi simplu se uitau, dădeau din colţ în colţ. Stai să chemăm de la nu ştiu ce etaj, stai să vină nu ştiu cine. Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză? Cu adrenalină? Habar nu aveau! Habar n-aveau! Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului”, a continuat mama copilului.

Citește și
disparut
Tânăr aflat sub medicamentație, dispărut de acasă. Mesajul disperat al mamei
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

Acuzaţiile femeii sunt anchetate acum de procurori, dar şi de Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii Spitalului privat au propriul punct de vedere.

Într-un comunicat de presă au precizat faptul că din declaraţiile doctorilor şi din rapoartele întocmite reiese fapul că au fost respectate toate procedurile şi protocoalele medicale care se impun în astfel de cazuri.

Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale”, se arată în comunicat.

Dacă într-adevăr protocoalele au fost respectate vor stabili anchetele care s-au declanşat în acest caz. Pe de-o parte, polițiștii de la secţia 4 s-au sesizat şi au început o anchetă pentru ucidere din culpă. Iar luni, spitalul a sesizat şi el parchetul în privinţa morţii suspecte. Procurorul a cerut autopsia.

Ne tot spuneau că fac tot ce pot, îi vedeam în haos. În ce hal au fost în stare să acţioneze pentru copilaşul ăsta. S-au pierdut minute preţioase că nu mergea tubul, nu îl găseau, deschideau un fişet, nu aveau monitor, era pe la nu ştiu ce etaj. Nişte chestiuni care arată gradul de incompetenţă major în care se zbate acest spital”, a spus mama copilului.

Cei de la spital aşteaptă rezultatul autopsiei.

Menționăm încă o dată că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR”, se arată în comunicatul spitalului.

La solicitarea ministrului Sănătăţii, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au făcut şi ei un control la spitalul privat.

Să vedem dacă au fost respectate procedurile, dacă va fi nevoie, sesizăm colegiul medicilor”, a transmis ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Între timp, tatăl a depus şi el o plângere la Parchet.

În acelaşi timp părinţii vor să afle şi de ce nici un procuror nu a venit la spital sâmbătă noapte, atunci când ei au anunţat la 112 moartea suspectă a băiețelului şi au depus o plângere la inspecţia judiciară.

Ministerul Sănătăţii a precizat că raportul preliminar al controlului efectuat de DSP Bucureşti la Spitalul Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico sanitare. Au fost verificate respectarea circuitelor, traseul pacientului, condiţiile de igienă din secția ATI pediatrie şi produsele biocide utilizate. Ministerul Sănătăţii a decis sesizarea Colegiului Medicilor, pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz.

În urma sesizărilor făcute de Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor a transmis un comunicat prin care a precizat că a demarat o anchetă în acest caz. 

”În urma apariției în mass media a cazului unui copil de un an și 10 luni, decedat în urma unei intervenții chirurgicale la un spital privat din Capitală, Colegiul Medicilor din Municipiul București a decis să se autosesizeze și a demarat o investigație”, se arată în comunicat. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
Citește și...
Pedeapsa primită de o mamă bețivă, care și-a ucis copilul după ce a adormit pe el
Pedeapsa primită de o mamă bețivă, care și-a ucis copilul după ce a adormit pe el

O femeie în vâstă de 30 de ani din Marea Britanie și-a ucis propriul copil de doar 7 săptămâni, după ce, beată fiind, s-a așezat peste el pe canapea și a adormit, bebelușul murind prin sufocare.

Tânăr aflat sub medicamentație, dispărut de acasă. Mesajul disperat al mamei
Tânăr aflat sub medicamentație, dispărut de acasă. Mesajul disperat al mamei

O femeie din Oradea îşi caută, cu disperare, fiul, plecat de acasă de două zile. Daniel are 23 de ani, iar starea lui fizică şi psihică necesita medicaţie zilnică.

Declarația mamei copilului mort într-un spital din București. Mesajul spitalului
Declarația mamei copilului mort într-un spital din București. Mesajul spitalului

Mama copilului de un an şi 8 luni care a murit sâmbătă noapte la un spital privat din capitală acuză clinica în care victima a fost internată de incompetență și spune că a fost nevoită să sune la SMURD, pentru a salva viața copilului.

Recomandări
Acuzații incredibile la adresa NATO dinspre Budapesta: „Alianța a trecut peste Linia Roșie”
Acuzații incredibile la adresa NATO dinspre Budapesta: „Alianța a trecut peste Linia Roșie”

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria, Péter Szijjártó, a precizat că NATO a trecut peste Linia Roșie, relatează portfolio.hu.

Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova în zona în care s-a surpat strada. Autoritățile cer oamenilor să evacueze imediat
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova în zona în care s-a surpat strada. Autoritățile cer oamenilor să evacueze imediat

Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert prin care solicită evacuarea imediată a zonei din Slănic Prahova, unde o stradă s-a surpat, iar clădirile din zonă riscă să se prăbușească.

Emmanuel Macron: „Trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu este exclusă dacă Moscova străpunge linia frontului”
Emmanuel Macron: „Trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu este exclusă dacă Moscova străpunge linia frontului”

Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren în Ucraina, apreciind într-un interviu publicat joi de The Economist că va trebui să "ne punem problema" dacă Moscova "va reuşi să străpungă linia frontului".