BACALAUREAT 2016. Elevii au sustinut luni proba orala la Romana. "Excelent, nu mai vin in viata mea"

×
Codul embed a fost copiat

BACALAUREAT 2016. Aproximativ 137.000 de absolventi de liceu s-au inscris pentru sustinerea examenului national de Bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2016, care incepe luni cu proba orala la Limba Romana.

Chiar daca a picat intr-o zi de 13, tinerii au lasat superstitiile la o parte si s-au prezentat optimisti in fata comisiei. Trist este ca 45.000 de absolventi din acest an nu s-au mai inscris la examenul de Bacalaureat.

Elevii au inceput sa intre in salile de examen in ordine alfabetica, la 9 dimineata. Pareau foarte relaxati, atat la intrare cat si la iesire.

Elev: "Excelent, nu mai vin in viata mea!"

Elev: “Mi-a picat despre calatorii si am obtinut avansat”

Citește și
Ore educatie sexuala
Educatia sexuala, subiect tabu in scolile din Romania. Peste 50.000 de minore au devenit mame in ultimii 6 ani
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Eleva: “Mi-a dat despre juridic, am explicat si a fost bine”

Elev: "A fost foarte simplu, nu ma asteptam sa termin in 2 minute."

Daca cei mai multi dintre absolventi abia asteptau sa afle daca au trecut sau nu, aceasta tanara marturiseste cu sinceritate ca ii este frica sa afle ce a facut la examen, desi calificativul "admis" sau "respins" se da pe loc.

Eleva: “Nu stiu ce am facut. O sa vad eu mai incolo ce am facut ca mi-e frica sa aflu.

In timp ce colegii ei ieseau fericiti din sala de examen, Ana, care viseaza sa plece la studii in Marea Britanie, era putin stresata. Plecase din sala inainte sa afle verdictul examinatorilor.

Asadar, daca ne luam dupa absolventi, proba orala la romana a fost una usoara, la care candidatii nu primesc note, ci calificative.

Multi se tem insa de probele scrise, ne spune aceasta tanara pe care iubitul s-a oferit galant sa o aduca la examen.

Proba orala de limba si literatura romana continua maine si poimaine. Urmeaza apoi proba orala la limba materna si evaluarea competentelor digitale, apoi examenul de limba straina. Pe 4 iulie vor incepe probele scrise si pe 12 vor fi afisate primele rezultate.

Numarul celor care dau bacul se micsoreaza de la an la an. La aceasta sesiune s-au inscris doar 137.344 de candidati. 45 de mii de tineri, care au terminat in acest an liceul, nu vor sa dea examenul, lucru care il ingrijoreaza inclusiv pe presedintele Klaus Iohannis.

BACALAUREAT 2016. Iohannis: Peste 45.000 elevi nu vor intra in examenul de bacalaureat

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, pe pagina de Facebook, succes tuturor celor 137.344 elevi inscrisi la bacalaureat, aratand ca peste 45.000 elevi din clasele a XII-a si a XIII-a nu vor intra in examen, iar Romania nu isi poate permite sa lase generatiile tinere fara o sansa reala de integrare in piata muncii.

"Astazi incepe examenul de bacalaureat si urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi inscrisi. Imi doresc ca fiecare dintre voi sa obtineti rezultate bune si foarte bune, bazate pe dedicarea voastra din toti acesti ani. Insa, tot astazi, peste 45.000 elevi din clasele a XII-a si a XIII-a nu vor intra in examenul de bacalaureat", a scris seful statului pe pagina de socializare.

La sesiunea iunie - iulie 2015 a examenului de Bacalaureat s-au inscris 168.945 de candidati, cu peste 7.000 mai multi decat in aceeasi sesiune din 2014. (161.682 de elevi), potrivit Ministerului Educatiei.

Presedintele afirma ca este nevoie "sa investim mult mai mult efort in a asigura tuturor elevilor un parcurs educational complet si pe masura potentialului lor".

"Romania nu isi poate permite sa lase un procent atat de insemnat din generatiile tinere fara o sansa reala de integrare in piata muncii la un nivel adecvat. Astept ideile tuturor celor interesati in a creiona o viziune pentru a schimba aceasta stare de fapt la www.romaniaeducata.eu", mai transmite presedintele Romaniei.

Administratia Prezidentiala a lansat, vineri, consultarea online din cadrul programului "Romania Educata", initiat de presedintele Klaus Iohannis, care contine si un chestionar cu privire la domeniul educatiei, directiile in care ar trebui investit si tipul de educatie pe care ar trebui pus accentul.

Consultarea exploratorie este menita sa identifice posibile solutii de adaptare a educatiei si cercetarii romanesti la tendintele nationale si globale la orizontul anului 2030, in scopul de a fundamenta viziunea si obiectivele de tara (2018 - 2030), informeaza Administratia Prezidentiala.

Platforma poate fi accesata pe site-ul www.romaniaeducata.eu.

BACALAUREAT 2016. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice remis AGERPRES, in vederea sustinerii examenului national de Bacalaureat din aceasta sesiune s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 114.993 de candidati (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 de candidati (28,77%) din seriile anterioare, scrie Agerpres.

Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2016 debuteaza luni cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), arata sursa citata.

"Testarea se va desfasura pe durata a trei zile, in perioada 13-15 iunie, iar in intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B). Saptamana viitoare, intre 21 si 24 iunie, se va desfasura evaluarea competentelor digitale (proba D). Probele orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C), programata intre 27 iunie si 1 iulie", mai precizeaza MENCS.

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse se considera ca nu a sustinut proba, mentioneaza MENCS.

Probele scrise ale examenului national de Bacalaureat din aceasta sesiune vor incepe luni, 4 iulie, cu examenul la Limba si literatura romana (proba E)a).

MENCS reaminteste faptul ca pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca, cumulativ, conditiile referitoare la sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probelor scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea, obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

Nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu, arata sursa citata.

Potrivit datelor din Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR), in anul scolar 2015-2016 exista inregistrati 161.448 de elevi in anii terminali de liceu (clasele a XII-a zi si a XIII-a), mai precizeaza sursa citata.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Absolventii cursului de diplomatie si afaceri internationale de la liceul
Absolventii cursului de diplomatie si afaceri internationale de la liceul "Lauder Reut", premiati la MAE

Tinerii diplomati de maine, liceenii de la "Complexul Educational Lauder-Reut'', au primit diplome dupa ce au absolvit cursul anual de diplomatie si afaceri internationale.

Educatia sexuala, subiect tabu in scolile din Romania. Peste 50.000 de minore au devenit mame in ultimii 6 ani
Educatia sexuala, subiect tabu in scolile din Romania. Peste 50.000 de minore au devenit mame in ultimii 6 ani

Educatia sexuala ramane un subiect tabu, greu de digerat in scolile romanesti. Doar 2000 de directori din cei 19.000 le-au propus parintilor sa isi lase copiii sa participe la orele optionale de "educatie pentru sanatate" introduse de minister.

S-au bucurat atat de tare ca au terminat liceul incat au primit si amenda. Ce au facut cativa liceeni teribilisti
S-au bucurat atat de tare ca au terminat liceul incat au primit si amenda. Ce au facut cativa liceeni teribilisti

Tineri si teribilisti, cativa absolventi de liceu au fost amendati de politie. Ca sa sarbatoreasca terminarea scolii, ei au defilat in viteza pe bulevardele din oras cocotati pe portiere.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

Până și televiziunile din Rusia se arată îngrijorate de alegerile lui Trump. Un antivaccinist ar putea conduce Sănătatea
Până și televiziunile din Rusia se arată îngrijorate de alegerile lui Trump. Un antivaccinist ar putea conduce Sănătatea

Donald Trump continuă să facă numiri controversate în administrația pe care o va conduce în al doilea mandat la Casa Albă. Joi a venit rândul celui care va gestiona Ministerul Sănătății.

Rusia a atacat cu drone sudul Ucrainei, în special Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi
Rusia a atacat cu drone sudul Ucrainei, în special Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi

Armata rusă a lansat joi seara un atac cu drone dinspre Marea Neagră către regiunile sudice ale Ucrainei, lovind cu precădere Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi, relatează Ukrainskaia Pravda, potrivit News.ro.