LIVE UPDATE. 33 de noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 217

×
Codul embed a fost copiat

În România sunt la această oră 217 de cazuri de infectare cu noul Covid-19. 16 dintre cei infectaţi s-au vindecat.

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, România a decretat stare de urgenţă, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând de luni se instituie starea de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile. 

DESFĂȘURAREA EVENIMENTELOR DE MARȚI, 17 MARTIE:

 

UPDATE 18:20 RECTIFICARE: Numărul total al cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19), comunicate în buletinul de presă de la ora 18:00, este de 217, și NU de 222 așa cum a fost anunțat inițial. În comunicarea inițială a apărut o eroare de calcul, anunță autoritățile.

Citește și
Uniunea Europeană decide azi dacă îşi închide graniţele externe pentru 30 de zile
Uniunea Europeană decide azi dacă îşi închide graniţele externe pentru 30 de zile
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Dintre cele 33 de cazuri noi de astăzi, un număr de 22 sunt contacte de la Spitalul Gerota

UPDATE 17:55 Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 222, potrivit informațiilor transmise de Grupul de comunicare strategică.

Astfel, au mai fost raportate alte 33 de cazuri noi.

UPDATE 12:00 Maternitatea Bucur va prelua gravidele infectate cu coronavirus

În această dimineață, conducerea Ministerului Sănătății și cea a Comisiei de Obstetrică- Ginecologie a MS au decis ca Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan să preia eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19.

Maternitatea Bucur va fi exclusă din circuitul obișnuit, toate pacientele care se află în această unitate în prezent vor fi transferate în celelalte unități similare din București.

De asemenea, urgențele medicale vor fi redirecționate spre alte maternități.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri Spitalul Clinic Colentina din Capitală a fost desemnat ca unitate medicală unde vor fi tratate infecțiile cu noul COVID-19, după ce toți pacienții din această unitate medicală vor fi externați sau transferați în alte unități, după caz.

UPDATE 09:50 Potrivit informaţiilor oficiale, pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani. De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București).
În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În perioada 16 martie, ora 08.00 – 17 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1349 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6187 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Începând de ieri, odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră.

Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.
Pentru răspunsul la celelalte urgențe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanțe de prim-ajutor și terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenați peste 5000 de pompieri.
De asemenea, au fost angrenați în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de polițiști, 4.500 de polițiști de frontieră și peste 7.000 de jandarmi.

La acest moment, pentru eficientizarea activităților de combatere a efectelor COVID-19 (coronavirus), au fost instalate 162 de corturi. Acestea sunt destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

 

UPDATE 08:50 Primul pacient din Caraş-Severin confirmat cu coronavirus, tânărul reşiţean de 27 de ani, care lucrează la un mare retailer din municipiu, a fost externat luni seara de la Spitalul de Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

"În urma ultimului buletin de analize ieşit negativ, medicii au considerat că îl pot lăsa acasă. A fost adus la domiciliu, tot în această seară, cu o autoutilitară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, Daniel Botgros.

Potrivit acestuia, tânărul va rămâne acasă, în autoizolare, timp de două săptămâni, după care medicii vor decide definitiv dacă va putea ieşi în comunitate.

Tânărul în vârstă de 27 de ani, din Reşiţa, în cazul căruia a fost confirmat diagnosticul de infecţie cu COVID-19, a fost transferat, pe 10 martie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa la Spitalul "Victor Babeş'" din Timişoara, a anunţat, la momentul respectiv, Daniel Botgros.

Tânărul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa cu simptome oarecum atipice, dar a fost izolat şi i s-au recoltat probe de sânge, care au ieşit pozitive în ceea ce priveşte infecţia cu COVID-19.

UPDATE 07.00: Până la această oră erau 168 de cazuri de infectare cu COVID 19 în România. Luni au fost raportate 29 de cazuri noi, printre care 4 în București.

Capitala rămâne orașul cu cel mai mare focar, unde sunt peste 50 de îmbolnăviri.

În alte spitale decât cele de boli infecțioase, au loc pregătiri pentru primirea bolnavilor. Spitalul Colentina internează doar pacienții diagnosticați cu noul virus, la fel ca Matei Balș și Victor Babeș.

Numărul pacienţilor creşte de la o zi la alta, aşa că în prezent şi în alte spitale, în fara celor de boli infecţioase, au loc pregătiri pentru primirea bolnavilor.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Oficial, economia UE ar putea să se contracte cu 1% în 2020 din cauza coronavirusului. Neoficial, situația e mai gravă
Oficial, economia UE ar putea să se contracte cu 1% în 2020 din cauza coronavirusului. Neoficial, situația e mai gravă

Economia Uniunii Europene ar putea să se contracte cu 1% în 2020 din cauza coronavirusului, se arată într-un document al Comisiei Europene.

Uniunea Europeană decide azi dacă îşi închide graniţele externe pentru 30 de zile
Uniunea Europeană decide azi dacă îşi închide graniţele externe pentru 30 de zile

Comisia Europeană decide marţi dacă închide graniţele externe ale UE, permiţând doar "călătoriile esenţiale".

Ce se întâmplă în Wuhan, la două luni de la închiderea orașului din cauza coronavirusului
Ce se întâmplă în Wuhan, la două luni de la închiderea orașului din cauza coronavirusului

Wuhan, orașul din care a pornit epidemia de coronavirus, se confruntă în continuare cu o epidemie „severă”, în condițiile în care boala continuă să se transmită local, au anunțat autoritățile sanitare chineze duminică, potrivit CNN.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.