Ce se întâmplă în Wuhan, la două luni de la închiderea orașului din cauza coronavirusului
Wuhan, orașul din care a pornit epidemia de coronavirus, se confruntă în continuare cu o epidemie „severă”, în condițiile în care boala continuă să se transmită local, au anunțat autoritățile sanitare chineze duminică, potrivit CNN.
Wuhan - oraș în care locuiesc aproximativ 11 milioane de oameni - a fost închis pe 23 ianuarie și este considerat a fi epicentrul pandemiei de coronavirus.
„Deși numărul cazurilor noi din Wuhan a nu trece de 10, încă apar cazuri noi în comunitate”, spune Zheng Yun, director adjunct al comisiei municipale de Sănătate din Wuhan.
El a adăugat că încă există risc de infecție în comunitate, în condițiile în care pacienții care s-au îmbolnăvit recent au luat virusul de la vecinii din cartier.
Zheng a reamintit cetățenilor din Wuhan să rămână vigilenți și precauți și să evite să iasă afară din casă pe cât posibil.
China a raportat de trei ori mai multe cazuri importate faţă de cele autohtone
China a raportat luni 12 cazuri importate de coronavirus faţă de doar patru cazuri autohtone, într-un moment în care autorităţile de la Beijing întăresc măsurile de carantină vizând persoanele venite din străinătate, informează AFP.
China, ţara de unde a pornit epidemia la sfârşitul anului 2019, numără până în prezent 123 de cazuri de contaminare provenite din străinătate, cifră care trebuie pusă în legătură cu bilanţul total de 80.860 de infecţii, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii din această ţară.
Cele patru cazuri detectate în China au fost raportate toate în Wuhan (centru), epicentrul virusului, plasat la propriu în carantină de la sfârşitul lui ianuarie.
Este pentru a treia zi consecutiv când cazurile importate depăşesc numărul contaminărilor interne.
Autorităţile au raportat totodată 14 decese în decursul ultimelor 24 de ore, faţă de 10 anunţate duminică. Bilanţul total al deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 3.213, potrivit cifrelor oficiale.
Autorităţile de la Beijing au anunţat duminică că persoanele care sosesc în capitala chineză din străinătate vor fi plasate în centre de carantină începând de luni.
Până în prezent, călătorii care veneau din străinătate aveau obligaţia să se autoizoleze la domiciliu timp de două săptămâni, dar de acum înainte, doar persoanele care fac dovada existenţei unor "circumstanţe speciale" nu vor fi trimise în aceste structuri.
Scăderea semnificativă a cazurilor de infectare în China în ultimele săptămâni contrastează cu explozia epidemică din restul regiunilor lumii, în special din Europa.
Toate cele 16 spitale temporare din oraşul chinez Wuhan au fost închise
Ultimele două spitale temporare din Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus din provincia Hubei din China centrală, au fost închise marţi, marcând astfel închiderea tuturor celor 16 spitale temporare din oraş, informează Xinhua.
Ultimii 49 de pacienţi au părăsit spitalul temporar Wuchang marţi după-amiază. Stadionul Wuchang Hongshan a fost transformat în acest spital temporar care a început să funcţioneze pe 5 februarie. Cu 784 de paturi, el a primit în total 1.124 pacienţi, dintre care 833 au fost externaţi, iar 291 au fost transferaţi la alte spitale.
Un alt spital temporar, deschis în apropiere pe data de 14 februarie, a fost de asemenea închis marţi după-amiază, după 26 de zile de funcţionare.
Spitalul improvizat din districtul Jiangxia din Wuhan a fost transformat dintr-un centru sportiv. El a primit în total 564 de pacienţi, dintre care 392 au fost externaţi după ce s-au însănătoşit.
Pentru a trata pacienţii cu simptome uşoare şi pentru a controla răspândirea infecţiilor, autorităţile din oraşul Wuhan au transformat spaţii publice, precum centre expoziţionale şi săli de sport în 16 spitale temporare.