Legea prin care se obţin vizele de flotant, schimbată. Cum vor fi pedepsiți negustorii de vize

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 19:36
Categorie: Social

Un deputat vrea să schimbe legea prin care se obţin vizele de flotant, astfel încât să nu mai existe situaţii în care peste o mie de persoane să locuiască în acte la aceeaşi adresă.

Astfel de cazuri au fost descoperite de autorităţi mai ales în Bucureşti, unde unii au făcut profit pe spinarea flotanţilor. Parlamentarul propune că vizele să fie date doar dacă proprietarul are suficient spaţiu şi să fie amendat dacă minte.

Pe o stradă din cartierul 23 august în sectorul 3 al Capitalei, la aceleaşi două adrese locuiesc 2 mii, respectiv 3 mii de persoane. Dacă datele de la evidenţa populaţiei ar fi adevărate şi aceşti oameni chiar ar locui aici, ar însemna să vedem o casă imensă. Sau una foarte aglomerată.

În realitate, acest lucru se întâmplă doar pe hârtie. Cei care doresc o viza de reşedinţă sau de domiciliu, trebuie să se prezinte la un oficiu de evidenţa populaţiei cu acordul în scris al proprietarului, actele casei şi să plătească o taxă. Cele mai multe cereri vin de la cetăţeni din ţări care nu au aderat la Uniunea Europeană.

Un domiciliu stabil le asigura apoi flotanţilor dreptul de şedere în România şi mai târziu, obţinerea cetăţeniei. Şi nu sunt singurii care păcălesc autorităţile în acest fel. În goana după o şcoală bine cotată, unii părinţii se mută, în acte, lângă instituţiile de învăţământ vizate ca să îşi poată înscrie copiii acolo.

"Şcoală fiind mai bine văzută au apărut şi probleme d-astea. Ştiu pe cineva care vine din comună Popeşti Leordeni pentru aşa ceva. "

Viza de flotant a devenit o afacere pentru cei care oferă contracost un spaţiu în locuinţa lor. Internetul este plin de astfel de anunţuri. Proiectul unui deputat îi vizează tocmai pe aceşti negustori de vize.

Aurel Boroianu, deputat PNL: "Sunt persoane specializate care se ocupă cu aşa ceva în general pentru o viza de flotant se încasează între 80 şi 150 de euro, de multe ori sunt sume la negru şi s-a creeat o piaţă neagră."

Proiectul legislativ, depus deja la Parlament, vrea să oprească specula de acest tip, iar viza de flotant să poată fi acordată în limita spaţiului de locuit pe care îl are proprietarul.

Legea spune că două persoane trebuie să beneficieze de un spaţiu util de minimum 52 de metri pătraţi. Iar acolo unde figurează în acte 8 persoane, locuinţa trebuie să aibă cel puţin 110 metri pătraţi utili. Când numărul maxim de persoane pe metru pătrat a fost atins, nu se vor mai putea emite noi vize.

Deputatul popune şi amenzi de 150 de lei pentru cei care sunt prinşi că nu declara corect numărul celor cu vize de flotant. Atenţie, falsul în declaraţii e pedepsit şi de codul penal cu închisoarea.

Filmare cu camera ascunsa: cum puteti lua permisul fara emotii cu 300 de euro.
Filmare cu camera ascunsa: cum puteti lua permisul fara emotii cu 300 de euro. "Mergi cu un prieten cu o masina identica"
VIDEO PROTVPLUS.RO
gradinita
Grădinițe și creșe cu tarif de doar 8 lei/zi, ridicate cu fonduri europene. ”Mană cerească”
Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
Cursuri suspendate astăzi în 59 de unităţi de învăţământ. În ce județe se vor închide școlile
Deputatul Nicușor Dan a realizat ”HARTA interactivă a frigului RADET” în București
O infirmieră debutantă are salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime
Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse de în Parcul Natural Putna- Vrancea
Viorica Dăncilă
Scandalul Complexului Oltenia. Dăncilă cere intervenția structurilor de siguranță națională
Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram
Metoda prin care mai multe minore au fost păcălite de proxeneți. O tânără a murit
Singura zi în care Eminescu face trafic pe internet. Cum au marcat românii ziua lui
Românii preferă mașinile SH și fac reparații ieftine. Pericolele la care se expun
Perioada reducerilor de iarnă a început oficial. Cât timp sunt valabile promoțiile și de 90%