Legea prin care se obţin vizele de flotant, schimbată. Cum vor fi pedepsiți negustorii de vize

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 19:36
Categorie: Social

Un deputat vrea să schimbe legea prin care se obţin vizele de flotant, astfel încât să nu mai existe situaţii în care peste o mie de persoane să locuiască în acte la aceeaşi adresă.

Astfel de cazuri au fost descoperite de autorităţi mai ales în Bucureşti, unde unii au făcut profit pe spinarea flotanţilor. Parlamentarul propune că vizele să fie date doar dacă proprietarul are suficient spaţiu şi să fie amendat dacă minte.

Pe o stradă din cartierul 23 august în sectorul 3 al Capitalei, la aceleaşi două adrese locuiesc 2 mii, respectiv 3 mii de persoane. Dacă datele de la evidenţa populaţiei ar fi adevărate şi aceşti oameni chiar ar locui aici, ar însemna să vedem o casă imensă. Sau una foarte aglomerată.

În realitate, acest lucru se întâmplă doar pe hârtie. Cei care doresc o viza de reşedinţă sau de domiciliu, trebuie să se prezinte la un oficiu de evidenţa populaţiei cu acordul în scris al proprietarului, actele casei şi să plătească o taxă. Cele mai multe cereri vin de la cetăţeni din ţări care nu au aderat la Uniunea Europeană.

Un domiciliu stabil le asigura apoi flotanţilor dreptul de şedere în România şi mai târziu, obţinerea cetăţeniei. Şi nu sunt singurii care păcălesc autorităţile în acest fel. În goana după o şcoală bine cotată, unii părinţii se mută, în acte, lângă instituţiile de învăţământ vizate ca să îşi poată înscrie copiii acolo.

Fenomenul care in ultimii ani a scapat de sub control. Ce fac parintii pentru a le asigura o scoala cat mai buna copiilor lor

"Şcoală fiind mai bine văzută au apărut şi probleme d-astea. Ştiu pe cineva care vine din comună Popeşti Leordeni pentru aşa ceva. "

Viza de flotant a devenit o afacere pentru cei care oferă contracost un spaţiu în locuinţa lor. Internetul este plin de astfel de anunţuri. Proiectul unui deputat îi vizează tocmai pe aceşti negustori de vize.

Aurel Boroianu, deputat PNL: "Sunt persoane specializate care se ocupă cu aşa ceva în general pentru o viza de flotant se încasează între 80 şi 150 de euro, de multe ori sunt sume la negru şi s-a creeat o piaţă neagră."

Proiectul legislativ, depus deja la Parlament, vrea să oprească specula de acest tip, iar viza de flotant să poată fi acordată în limita spaţiului de locuit pe care îl are proprietarul.

Legea spune că două persoane trebuie să beneficieze de un spaţiu util de minimum 52 de metri pătraţi. Iar acolo unde figurează în acte 8 persoane, locuinţa trebuie să aibă cel puţin 110 metri pătraţi utili. Când numărul maxim de persoane pe metru pătrat a fost atins, nu se vor mai putea emite noi vize.

Deputatul popune şi amenzi de 150 de lei pentru cei care sunt prinşi că nu declara corect numărul celor cu vize de flotant. Atenţie, falsul în declaraţii e pedepsit şi de codul penal cu închisoarea.

Filmare cu camera ascunsa: cum puteti lua permisul fara emotii cu 300 de euro.

Filmare cu camera ascunsa: cum puteti lua permisul fara emotii cu 300 de euro. "Mergi cu un prieten cu o masina identica"

VIDEO PROTVPLUS.RO

Dacie in trafic in Bucuresti

Vouchere de 9.000 lei pentru bucureştenii care vor să-şi ia maşină nouă. Care sunt condiţiile

Ce n-a putut să mă convingă tata, a reușit Tibi Ușeriu

Campioana Alina Dumitru, în lacrimi. Lecția oferită de sportivii cu dizabilităţi intelectuale

Primul serviciu de taxi pentru animalele de companie. Patrupedele pot călători și fără stăpân

Reprezentație unică la B-fit în the Street. Cântăreața care și-a susținut concertul la înălțime

Încă un mesaj uriaș pentru PSD, desenat pe un câmp de către cei doi clujeni: ”Operă de artă”

asistat social

Legea asistaților social, promulgată. Răspunsul unui bărbat la întrebarea ”Cu ce vă ocupați?”

Ploile abundente din Harghita și Covasna au afectat culturile de cartofi

Via Transilvanica, un proiect curajos. Poteca de 1000 de km, inspirată de trasee renumite

Un sat din Transilvania dă o lecţie de cultură. 15.000 de spectatori la un festival de teatru, carte şi film

În Bacău, un bărbat disperat că nu are apă a ieșit complet dezbrăcat în stradă

Smiley a semnat pentru campania #fărăpenali. Tudor Chirilă: ”Eu am semnat”