Laura Codruta Kovesi: "Exclus sa ma poata santaja cineva vreodata. Niciodata nu am aranjat dosare"

Ultima actualizare: 22-01-2017 07:01
Laura Codruta Kovesi

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a respins, joi, acuzatiile lansate de fostul deputat Sebastian Ghita referitoare la "aranjarea" unor dosare penale, despre care ar fi avut cunostinta si fostul presedinte Traian Basescu.

"Nu a existat niciodata niciun fel de intalnire cu judecatori, cu ofiteri de informatii sau cu presedintele Romaniei in care sa aranjam sau sa discutam cum sa aranjam dosare. Nu a existat niciun fel de intalnire si nu poate sa existe niciun fel de inregistrare a unor asemenea discutii, pentru ca (...) niciodata nu am aranjat dosare, niciodata nu am discutat despre aranjarea dosarelor cu nimeni, nici cu presedintele Romaniei, nici cu ofiteri de informatii (...). Deci, nu exista asemenea discutii. Discutiile cu presedintele Romaniei intotdeauna au fost discutii institutionale, pe chestiuni institutionale", a declarat Kovesi la TVR. Intrebata daca se teme ca ar putea fi santajata de Sebastian Ghita aceasta a raspuns: "Nu. Exclus sa ma poata santaja cineva vreodata."

Sefa DNA a afirmat, in acelasi context, ca nu a avut nicio discutie cu Traian Basescu, dupa terminarea mandatului acestuia, in care sa-i ceara explicatii in legatura cu o serie de acuzatii pe care acesta i le-a adus in spatiul public. "Nu am vorbit niciodata cu domnul presedinte de cand si-a terminat mandatul. (...) Sunt un om ocupat, avem atatea dosare, avem peste 12.000 de dosare, chiar nu am timp sa rezolv toate curiozitatile personale. Probabil, cand voi termina mandatul, o sa ma ocup si de problemele personale, deocamdata eu sunt focusata pe activitatea DNA si pe ceea ce am de facut", a sustinut procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO