Ce s-a întâmplat în Parcul Național Piatra Craiului cât a fost acolo Klaus Iohannis
Miercuri, de Ziua Internațională a Biodiversității, președintele Klaus Iohannis a avut un program încărcat.
A pedalat, aproape două ore, între Predeal și Zărnești, și a făcut o plimbare prin Parcul Național Piatra Craiului.
Convins de frumusețile naturale ale României, șeful statului este de acord că suprafața ariilor naturale strict protejate trebuie să crească, după cum ne-a cerut și Uniunea Europeană.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
În ținută sport, președintele României a străbătut la pas Prăpăstiile Zărneștiului, împreună cu ministrul Mediului și cu cel al Educației. În tot acest timp, niciun turist nu a avut voie în zonă. Salvatorii montani le-au prezentat oficialilor un exercițiu de recuperare a unui alpinist rănit.
Klaus Iohannis s-a întâlnit apoi cu persoane care se ocupă cu administrarea ariilor protejate, cum este Parcul Național Piatra Craiului.
La fel ca toate statele membre ale Uniunii Europene, România are ca obiectiv să mărească numărul și dimensiunea ariilor naturale protejate, până la 30% din suprafața țării. În plus, pe zece procente din teritoriu trebuie să fie instituit un regim strict de protecție. Deocamdată, țara noastră a atins jumătate din obiectiv.
Klaus Iohannis, președintele României: „Trebuie să existe arii cu protecție 100%. De exemplu, păduri virgine sau zone unde găsim diferite specii endemice, care există numai acolo”.
Gabriel Păun, fondator Agent Green: „România are o țintă clară, ca până la sfârșitul anului 2024 minim 75% din parcurile naționale să fie strict protejate din suprafața fiecăruia. Noi suntem acum într-un singur parc la această țintă, vorbim de Parcul Național Defileul Jiului, în rest sunt sub acest prag”.
Activiștii de mediu spun că este nevoie ca Parcurile Naționale să beneficieze de o finanțare suplimentară din partea statului, care să suplinească pierderea banilor din activități economice. Deocamdată au primit doar promisiuni.