Cazul chirurgului Gheorghe Burnei se complica: "Procurorii nu au dovedit acuzatiile de malpraxis si experimente pe copii"
Cazul chirurgului Gheorghe Burnei se complica. Un judecator de la Tribunalul Bucuresti a desfiintat o parte din acuzatiile aduse de procurori si sustine ca nu exista suficiente probe care sa dovedeasca malpraxisul si experimentele pe copii.
Aceste detalii apar in motivarea data de magistrat la decizia de pe 11 decembrie, cand Gheorghe Burnei a fost plasat in arest la domiciliu. Marti, masura a fost inlocuita de controlul judiciar.
Procurorii nu au putut dovedi acuzatiile de malpraxis si nici ca medicul Gheorghe Burnei ar fi facut experimente pe copii, ori ca ar fi folosit dispozitive medicale neomologate, se arata in motivarea Tribunalului Bucuresti. Magistratul spune ca nu exista un raport de expertiza medico legala care ar putea sa dovedeasca daca a fost vorba de o culpa medicala.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Motivarea Tribunalului Bucuresti: "Nu poate fi retinuta ca agravand situatia inculpatului nici acuzatia din referat privind caracterul experimental al unora dintre operatiile efectuate de catre inculpat, intrucat, pe de o parte, ele exced obiectului prezentei cauze iar pe de alta parte, sunt nedovedite."
Cristian Ene, avocatul medicului Gheorghe Burnei: "Judecatorul a considerat ca nu sunt altceva decat niste argumente nedovedite cu probe si nu sunt acuzatii asa cum cere norma de procedura penala."
Mai mult, magistratul sustine ca procurorii nu au reusit sa formuleze acuzatii concrete la adresa medicului, in legatura cu oasele gasite in frigiderul din biroul sau. Procurorii au sustinut ca Burnei le-ar fi folosit la operatiile de transplant.
Motivarea Tribunalului Bucuresti: "Atata timp cat nu se formuleaza acuzatii penale concrete la adresa inculpatului, cat nu se stabileste daca, respectivele .. au fost folosite sau nu la transplanturi ori daca a fost afectata sanatatea vreunui pacient, instanta nu poate lua in considerare nici aceste sustineri".
Totodata, din cele 15 acuzatii de luare de mita formulate, magistratul sustine ca procurorii au reusit sa dovedeasca doar 10, pe care Gheorghe Burnei le-a si recunoscut de altfel in fata instantei.
Motivarea Tribunalului Bucuresti: "Chiar daca pana la urma inculpatul a luat sumele de bani respective si juridic infractiunea de luare de mita s-a consumat astfel, totusi conduita inculpatului care a acceptat cu greu sumele de bani primite de la pacienti ( ...) arata un grad de pericol pentru ordinea publica mai scazut."
Ulterior, chirurgul Gheorghe Burnei a fost plasat sub control judiciar. Judecatorii de la Curtea de Apel au decis ca acesta nu are voie deocamdata sa profeseze in spitalul Marie Curie din Capitala.