Cazul chirurgului Gheorghe Burnei se complica: "Procurorii nu au dovedit acuzatiile de malpraxis si experimente pe copii"

Ultimul update: Sambata 24 Decembrie 2016 08:42
Data publicarii: Miercuri 21 Decembrie 2016 18:31
Categorie: Actualitate

Cazul chirurgului Gheorghe Burnei se complica. Un judecator de la Tribunalul Bucuresti a desfiintat o parte din acuzatiile aduse de procurori si sustine ca nu exista suficiente probe care sa dovedeasca malpraxisul si experimentele pe copii.

Aceste detalii apar in motivarea data de magistrat la decizia de pe 11 decembrie, cand Gheorghe Burnei a fost plasat in arest la domiciliu. Marti, masura a fost inlocuita de controlul judiciar.

Procurorii nu au putut dovedi acuzatiile de malpraxis si nici ca medicul Gheorghe Burnei ar fi facut experimente pe copii, ori ca ar fi folosit dispozitive medicale neomologate, se arata in motivarea Tribunalului Bucuresti. Magistratul spune ca nu exista un raport de expertiza medico legala care ar putea sa dovedeasca daca a fost vorba de o culpa medicala.

Motivarea Tribunalului Bucuresti: "Nu poate fi retinuta ca agravand situatia inculpatului nici acuzatia din referat privind caracterul experimental al unora dintre operatiile efectuate de catre inculpat, intrucat, pe de o parte, ele exced obiectului prezentei cauze iar pe de alta parte, sunt nedovedite."

Cristian Ene, avocatul medicului Gheorghe Burnei: "Judecatorul a considerat ca nu sunt altceva decat niste argumente nedovedite cu probe si nu sunt acuzatii asa cum cere norma de procedura penala."

Mai mult, magistratul sustine ca procurorii nu au reusit sa formuleze acuzatii concrete la adresa medicului, in legatura cu oasele gasite in frigiderul din biroul sau. Procurorii au sustinut ca Burnei le-ar fi folosit la operatiile de transplant.

Motivarea Tribunalului Bucuresti: "Atata timp cat nu se formuleaza acuzatii penale concrete la adresa inculpatului, cat nu se stabileste daca, respectivele .. au fost folosite sau nu la transplanturi ori daca a fost afectata sanatatea vreunui pacient, instanta nu poate lua in considerare nici aceste sustineri".

Totodata, din cele 15 acuzatii de luare de mita formulate, magistratul sustine ca procurorii au reusit sa dovedeasca doar 10, pe care Gheorghe Burnei le-a si recunoscut de altfel in fata instantei.

Motivarea Tribunalului Bucuresti: "Chiar daca pana la urma inculpatul a luat sumele de bani respective si juridic infractiunea de luare de mita s-a consumat astfel, totusi conduita inculpatului care a acceptat cu greu sumele de bani primite de la pacienti ( ...) arata un grad de pericol pentru ordinea publica mai scazut."

Ulterior, chirurgul Gheorghe Burnei a fost plasat sub control judiciar. Judecatorii de la Curtea de Apel au decis ca acesta nu are voie deocamdata sa profeseze in spitalul Marie Curie din Capitala.

Inca o plangere pe numele faimosului ortoped Gheorghe Burnei.
Inca o plangere pe numele faimosului ortoped Gheorghe Burnei. "Am avut in glezna stanga o chestie care parea o sarma"
VIDEO PROTVPLUS.RO
LAS FIERBINTI
Cea mai frumoasă zi din viața mea
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

02:19
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
greva la metrou
Tribunalul București: Greva care a avut loc joi la metrou este nelegală
Gestul care a dus la un accident în lanț, lângă Pitești
Un autocar s-a răsturnat pe DN 2, din cauza vitezei. 9 oameni au ajuns la spital
Vremea 19 noiembrie 2018. Prognoza pentru următoarele zile
Panică într-un tren de călători, după ce locomotiva a luat foc în mers
4 persoane, suspectate că le-ar fi vândut unor cadre didactice acte false
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr, audiat de secția pentru procurori a CSM în urma cererii de revocare
Gabriela Firea a convocat comandamentul de iarnă: ”S-a circulat mai dificil astăzi”
Bătrân salvat în ultima clipă de un vecin din casa în flăcări. De la ce a pornit incendiul
Un TIR a intrat într-o farmacie din Prahova. Ce făcea şoferul în loc să conducă
Iarna s-a instalat, în doar câteva ore, în 30 de județe. Drumuri închise, zboruri întârziate și case fără curent
Răsturnare de situaţie în cazul tabloului de Picasso găsit în Tulcea. Ce s-ar fi întâmplat de fapt