Dosarul “Burnei”: 48 de noi plangeri, 26 de persoane audiate, mii de foi de observatii si radiografii ridicate de anchetatori

Ultimul update: Duminica 18 Decembrie 2016 07:16
Data publicarii: Joi 15 Decembrie 2016 15:01
Categorie: Actualitate
Gheorghe Burnei - agerpres

Alte 48 de persoane l-au reclamat pe medicul Burnei, iar anchetatorii au luat de la Spitalul “Marie Curie”, in urma perchezitiilor, mii de foi de observatii, radiografii si dispozitive medicale care au legatura cu aceste cazuri.

Anchetatorii au audiat 26 de persoane, dupa ce l-au pus sub acuzare pe Gheorghe Burnei pentru 15 cazuri de luare de mita si il suspecteaza de experimente pe copii, au declarat joi, pentru News.ro, surse judiciare.

In urma perchezitiilor care au fost facute miercuri la Spitalul “Marie Curie”, ofiterii de la Directia Generala Anticoruptie si Serviciul Omoruri din Politia Capitalei au pus sigiliu pe un depozit, pe cabinetul chirurgului ortoped Gheorghe Burnei si pe cel al asistentei sefe a sectiei de Ortopedie.

Anchetatorii au verificat peste 10.000 de foi de observatie ale unor copii consultati sau operati de Gheorghe Burnei, dupa ce 48 de noi plangeri care il vizeaza pe chirurgul ortoped au fost inregistrate in ultimele zile.

La finalul perchezitiilor, anchetatorii au ridicat sute de foi de observatii si mii de radiografii care au legatura cu ultimele plangeri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului “Marie Curie”, Denis Stanescu, anchetatorii au ridicat probe din cabinetele de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie” si au pus sigiliu pe un depozit, pe cabinetul medicului Gheorghe Burnei si al asistentei sefe.

De asemenea, politistii au fotografiat si au ridicat un panou de la intrarea in sectia de Ortopedie a spitalului, pe care scrie: “Ortopedia pediatrica este stiinta, arta si predictie. Prof. Dr. Gheorghe Burnei”.

Intrebata daca au fost primite sesizari cu privire la practici "mai putin ortodoxe" ale medicului Gheorghe Burnei, purtatorul de cuvant al Spitalului "Marie Curie” a spus ca pana acum nu exista asa ceva.

"Analizam arhivele si mergem inapoi cat se poate de mult cu cei de la arhiva. Deocamdata, nu s-a gasit nicio plangere inregistrata. Apoi, nu este nimic dovedit si a vorbi despre practici ortodoxe sau neortodoxe mi se pare fortat. Pana una-alta, este o suspiciune si este in ancheta. Acuzatiile trebuie dovedite, altfel sunt vorbe", a adaugat Denis Stanescu.

Anchetatorii au facut si sambata perchezitii la Spitalul "Marie Curie”, de unde au fost ridicate mai multe documente, iar unele birouri au fost atunci sigilate.

Gheorghe Burnei - agerpres Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Burnei, suspendat din functia de prodecan. Anchetatorii au gasit in biroul sau plicuri cu bani pe post de semn de carte
Burnei, suspendat din functia de prodecan. Anchetatorii au gasit in biroul sau plicuri cu bani pe post de semn de carte
Cazul Burnei, investigat si de Colegiul Medicilor. Specialistii se contrazic asupra experimentelor facute de chirurg pe copii
Cazul Burnei, investigat si de Colegiul Medicilor. Specialistii se contrazic asupra experimentelor facute de chirurg pe copii
VIDEO PROTVPLUS.RO
ro-alert, testare, sistem de avertizare a populatiei,
Sistemul RO-Alert, folosit pentru prima dată în cazul unui dezastru real. Ce mesaj a trimis IGSU
Incendiu uriaş în Târgovişte. Pompierii au cerut ajutor de la Bucureşti
Ce se va construi în locul celebrului Magazin București. Lucrarea va costa 6 milioane €
Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București
Ținuta purtată de Carmen Iohannis la ziua prințului Charles. Cât a costat rochia
Un inspector Antidrog a sărit pe geam în timp ce era audiat pentru un furt
militari romani
Eroii Armatei Române, lăsaţi fără pensii. "Ne-au dat afară fără nimic"
Gest disperat al unui şofer de troleibuz, exasperat de gropile din Târgu Jiu
Mecanic de locomotivă devenit erou. Ce a făcut când 2 urși au apărut în fața trenului
Un fotograf din Timișoara chema minore la petreceri în casa sa, apoi le droga. Cum s-a aflat totul
Avertisment înainte de Black Friday 2018. La ce trebuie să fie atenți cei care vor să beneficieze de reduceri
Situaţie halucinantă în judeţul Dâmboviţa. Localitatea care nu are nicio trecere de pietoni