Burnei, suspendat din functia de prodecan. Anchetatorii au gasit in biroul sau plicuri cu bani pe post de semn de carte
Medicul Gheorghe Burnei a fost suspendat din functia de prodecan si nu mai poate sa predea la Facultatea de Medicina din Bucuresti pe durata celor 3 investigatii care il vizeaza.
Anchetatorii au gasit in biroul acestuia plicuri cu bani pe post de semn de carte. Pe langa luare de mita, acelasi Burnei este suspectat ca a facut operatii in premiera nationala si mondiala fara sa abia toate avizele necesare. Miercuri, la spitalul ''Marie Curie'', a descins si corpul de Control al Ministrului Sanatatii.
Aflat in arest la domiciliu, Gheorghe Burnei a fost adus miercuri la Spitalul Marie Curie de politisti. A asistat la perchezitiile care au continuat in biroul sau dar si in arhiva institutiei.
Procurorii au cautat probe noi in dosarul de luare de mita, in care pana acum 17 pacienti au depus plangere. " In anumite cazuri inculpatul pretinde sume de bani anterior interventiei chirurgicale incercand sa le mascheze intr-o forma aparent legala, incheind un inscris sub semnatura privata pe care il intituleaza contract de donatie. "
Donatia insa nu a fost inregistrata in contabilitatea spitalului, sustin anchetatorii.
Si politistii serviciului omoruri au ridicat miercuri documente din spital. Operatiile in premiera mondiala sau nationala sunt investigate. Primul semn de intrebare vine din partea Comisiei Nationale de Bioetica, cea care ar fi trebuit sa le avizeze. "Nu are nicio aprobare de la comisia nationala de etica. Cand faci o tehnica noua, tehnica aia nu poate sa intre in recunoastere internationala sau oficiala decat daca are in spatele ei un numar de cazuri reusite "
Dosarul operatiei in premiera trebuia sa contina analize medicale, referinte ale altor specialisti si consimtamantul informat al pacientului. Anchetatorii investigheaza 46 de cazuri in care copiii au fost operati de Gheorghe Burnei iar interventiile au fost nereusite. Multi dintre parinti au depus plangeri la parchete in ultimii ani.
Iar in ceea ce-i priveste pe medicii, care ar fi stiut de experimentele lui Burnei, explica doctorul Marius Uscatu, codul de deontologie medicala elaborat de Colegiul Medicilor, le interzice sa faca orice denunt. ''Trebuie sa-i trimita intai lui o scrisare sa-i spuna ca a gresit, apoi daca nu repara sa se duca la colegiul medicilor. Locul unde Burnei era membru in toate comisiile de malpraxis'' De aceea, crede acesta, nu au existat plangeri din domeniu pe numele lui Burnei.