Iohannis contesta decizia data in procesul casei din Sibiu. Martorul pe care magistratii vor sa il aduca din Statele Unite
Curtea de Apel Pitesti trebuie sa decida daca admite argumentele prin care presedintele Iohannis si sotia sa incearca sa desfiinteze solutia judecatoreasca definitiva si irevocabila - care ii lasa fara un imobil valoros din Sibiu.
Dupa ce a pierdut procesul, cuplul a recurs la o cale extraordinara de atac si anume contestatia in anulare. Totodata, sotii Iohannis au cerut ca aceasta cauza sa fie judecata in alt oras decat la Brasov, unde s-a dat sentinta care ii nemultumeste, si sustin ca judecatorii de acolo nu mai pot fi impartiali, din cauza intensei mediatizari a cazului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La termenul de miercuri de la Curtea de Apel Pitesti s-au prezentat si cei doi batrani care ocupa acum o parte a imobilului disputat. Ei au fost chiriasi acolo si au cumparat locuinta de la stat, dar contractul de vanzare cumparare a fost anulat, ca urmare a unei retrocedari cu acte false.
Virgiliu Vulcan, avocat: "Dansul e domnul Oarga, nenea Oarga din Sibiu, dansa e tanti Elisabeta. Astia sunt aia care fac presiuni asupra justitiei si care i-au luat una din casele lui Iohannis."
Reporter: "Cati ani ati stat acolo?"
Elisabeta Antonescu, proprietar: "50 de ani, 50 si ceva de ani! Ne-am pomenit cu contractele de vanzare-cumparare anulate! Putea sa ne ofere in alta parte, sa ne dea ce am dat la stat bani si ramanea… Nu avea nici dumnealui calvarul asta, nici noi."
Ion Oarga, proprietar: "Noi am cumparat, noi suntem legali, el nu e legal."
Imobilul din centrul Sibiului pentru care familia Iohannis se judeca de 16 ani a apartinut in anii '70 familiei Maria si Eliseu Ghenea. Dupa decesul acestora, casa ajungea in proprietarea unei surori a lui Eliseu Ghenea. Dupa moartea femeii care nu a avut niciun mostenitor, imobilul a trecut in proprietatea statului, pentru ca mai apoi sa fie inchiriat unei familii din Sibiu. In 1997, chiriasii cumpara casa. Doi ani mai tarziu, dreptul de proprietate al acestora este anulat de instanta, la cererea lui Ioan si a Rodicai Bastea, nepoti ai familiei Ghenea. Acestia revendica imobilul, il castiga si vand familiei Iohannis jumatate din proprietate. In urma procesului, instanta a anulat dreptul de proprietate, iar imobilul a trecut in patrimoniul statului. Nemultumit de solutie, cuplul Iohannis apeleaza acum la o cale extraordinara de atac.
Octavian Popescu, avocatul familiei Iohannis: "V-as ruga sa-mi permiteti sa nu fac niciun comentariu pe niciun aspect. Cum v-am spus si data trecuta, dosarul se afla pe rolul instantei de judecata si n-ar fi corect din partea mea sa fac comentarii in afara salii."
Magistratii Curtii de Apel Pitesti au stabilit un nou termen de judecata, pe sapte decembrie. Ei au decis sa ceara Ministerului Justitiei sa se implice in aducerea la proces a Rodicai Bastea, rezidenta in Statele Unite - mostenitoarea care i-a vandut casa lui Klaus Iohannis.
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, klaus iohannis, proces, casă, pitesti,
Dată publicare:
28-09-2016 13:05