Ioan Niculae ar putea fi eliberat conditionat din inchisoare. Hotararea luata de judecatori

Dată publicare: 21-10-2015 18:17
Dată actualizare: 24-10-2015 07:01


Judecatoria Gaesti a decis, miercuri, ca omul de afaceri Ioan Niculae, care executa din aprilie o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD", poate fi eliberat conditionat. Hotararea nu este definitiva.
 

Ioan Niculae vrea sa fie eliberat inainte de a-si fi ispasit condamnarea de 2 ani si jumatate primita la inceputul anului.

Cel care a fost candva cel mai bogat roman a fost incarcerat pentru ca ar fi finantat ilegal campania prezidentiala a lui Mircea Geoana. Niculae a scris in spatele gratiilor 5 lucrari stiintifice si a castigat 120 de zile de libertate care se adauga celor sase luni executate efectiv.

Asa ca ofiterii din comisia speciala a penitenciarului de la Gaesti au apreciat ca a stat suficient in detentie. Sentinta de miercuri a fost insa contestata de procurorii DNA.

''Dispune liberarea conditionata a condamnatului Niculae Ioan de sub puterea mandatului nr. 1693/2015 emis de Judecatoria Bucuresti Sector 1, in baza sentintei penale nr. 1043/2013, daca nu este retinut sau arestat in alte cauze (...). in temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedura penala: Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din data de 21.10.201'', se arata in decizia Judecatoriei Gaesti.

Tribunalul Dambovita a respins definitiv, pe 22 septembrie, cererea de eliberare conditionata depusa de omul de afaceri Ioan Niculae, care executa in Penitenciarul Gaesti o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD".

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, pe 2 aprilie, la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani inchisoare cu executare, in dosarul "Mita la PSD".

Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.


VIDEO PROTVPLUS.RO