Cat costa propriul aparat de facut bere. Numeroase companii au prezentat idei inovatoare la un targ in Silicon Valley

11-06-2015 19:48


Capitala mondiala a tehnologiei, Silicon Valley, a gazduit in premiera, un targ de tehnica gastronomica.

Numeroase companii si-au prezentat ideile inovatoare care promit rezultate gustoase, dupa un gatit mai usor si mai rapid.

Doriti sa aveti acasa propriul aparat de facut bere? Costa 1.700 de dolari. Tot ce aveti de facut este sa-l alimentati cu hamei, cereale si apa. Selectati reteta dorita si dupa doua saptamani, cat dureaza procesul de fermentare, berea e gata - proaspata si buna!

Bill Mitchell, reprezentant al companiei: "Am facut peste 3.000 de portii de bere cu acest aparat. Oamenilor le place sa-si faca propria bere cu el."

La alt stand, gasiti raspunsul la intrebarea - Cum sa fierbi un ou exact asa cum va place: tare, cu zeama sau "cleios". E vorba despre un aparat care seteaza singur timpul si temperatura corecta.

Lisa Fetterman, reprezentanta companiei: "Orice bucatar amator va face o impresie excelenta. Ne ocupam noi de partea stiintifica in locul dvs."

A aparut si "gratarul inteligent". Are comanda vocala, o aplicatie speciala si se ocupa singur de tot, odata ce i-ati comunicat ce fel de carne aveti si cat de rumenita o vreti. Gratarul inteligent nu e insa pentru orice buzunar - preturile pornesc de la 6.000 de dolari, in functie de dimensiuni.

Scott Grugel, reprezentant al unei companii: "Iti permite sa petreci mai mult timp cu familia si prietenii, in loc sa pazesti tot timpul gratarul."

Iata si o linie de masini de gatit cu energie solara. Acestea se adreseaza bucatarilor preocupati de impactul asupra mediului, dar pot fi utile si in locuri izolate, fara gaz sau electricitate.

Mei Lin, bucatar: "Sunt atatea lucruri aici, atata tehnologie pe care o vom putea folosi toti in viitor!"

Inventiile au starnit entuziasmul bucatarilor, mai mult sau mai putin profesionisti. Dar vizitatorii s-au bucurat si de gustarile sofisticate, pe care participantii la expozitie le-au impartiti cu generozitate.