Gestul care ar trebui sa devina molipsitor in Romania. Patronul unui restaurant a decis sa doneze nevoiasilor mancarea ramasa
Modelul strainilor care nu arunca mancarea ramasa de la marile lanturi alimentare sau restaurante ci o doneaza ii ajuta si pe romanii nevoiasi.
Un patron cu suflet bun din Timisoara strange tot ce ii ramane peste zi si hraneste astfel mai multi copii sarmani.
Victor este patronul unui bistro din Timisoara. Ideea de a dona mancare ramasa peste zi i-a venit in urma unei experiente care l-a tulburat profund. O fetita imbracata saracacios a intrat intr-o zi in restaurantul sau si i-a cerut un pahar cu apa. I-a dat si a intrebat-o daca mai vrea ceva. Copila a zambit trist si a fugit. Victor s-a gandit ca poate ii era foame, dar i-a fost rusine sa ii ceara. De atunci cauta familii sarmane pe care sa le ajute. Acum a aflat ca un barbat care isi creste singur cei trei copiii are nevoie de ajutorul sau.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Victor Pop, patron restaurant: "Dupa pranz, raman multe portii din meniul zilei pe care, in loc sa le arunc, m-am gandit sa le dau unor familii nevoiase."
In toata Uniunea Europeana se arunca anual 179 kilograme pe cap de locuitor, adica aproximativ 89 de milioane de tone de alimente. Recent supermarket-urile din Franta au fost obligate, printr-o lege adoptata de parlament, sa doneze alimente nevandute, dar comestibile. Legea interzice distrugerea lor.
Potrivit unei statistici europene, fiecare roman arunca anual 86 de kilograme de mancare, mai putin decat in 2008, cand aruncam peste 100 kilograme. In topul tarilor europene care genereaza cele mai multe deseuri alimentare, Romania se afla pe penultimul loc din 28 de tari analizate de Eurostat.