Prefectul Capitalei: De mâine, elevii ar trebui să învețe online. Așteptăm propunerea ISMB

×
Codul embed a fost copiat

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că, potrivit legii, toți elevii din București ar trebui să învețe doar online de miercuri, 24 martie, deoarece incidența cazurilor de Covid-19 a depășit 6 la mia de locuitori.

Cu toate acestea, mai trebuie îndeplinită o formalitate, și anume ca Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) să formuleze o cerere oficială în acest sens către Prefectura Capitalei, ceea ce nu s-a întâmplat, deocamdată.

Marți, 23 martie, indicele COVID-19 în București a ajuns la 6,22 la mia de locuitori, astfel că miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Prefectul Capitalei a facut declarații de presă, care au fost transmise LIVE pe pagina de Facebook a Știrilor PRO TV.

Citește și
Politie
Secretar de stat, despre o carantină națională: ”Nu suntem în acel moment”. Care e situația Bucureștiului
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Sinteza declarațiilor - LIVE TEXT:

- Aștept în continuare de la DSP analiza.

- Avem în plan telemunca.

- E clar că incidența crește și crește abrupt și trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare față de cele de astăzi. Căutăm inclusiv baza legală opentru a suspenda activitatea celor care nu înțeleg să respecte măsurile.

- Aștept recomandările tuturor membrilor comitetului.

- Bucureștiul are cam 25 % din economia națională, este o aglomerare urbană destul de mare și trebuie luate în considerare toate aceste măsuri. 

- Pe ordinul comun al Ministerului Educației de astăzi, da, ar trebui ca elevii să intre în online. Vom lua această măsură când ISMB ne va propune, încă nu a făcut-o, aștept să le primesc.

- Cei mai mulți membri ai comitetului propun menținerea măsurilor de până acum și înăsprirea controalelor.

Indicele COVID-19 în București este de 6,22 la mia de locuitori

 

Municipiul Bucureşti a atins o incidenţă de 6,22 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, după ce acum o zi cifra era 5,67, a anunţat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.

"Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (...) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine", a spus Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a făcut aceste declarații înainte de ora prânzului, când a fost transmis noul bilanț privind cazurile de Covid-19.

Cîțu, despre carantinarea Bucureștiului: "Vorbim cu specialiștii, apoi vom lua o decizie”

 

La rândul său, premierul Florin Cîțu a evitat să dea un răspuns clar legat de intrarea Bucureștiului în carantină în condițiile în care incidența cazurilor a depăși 6 la mia de locuitori.

În schimb, el a precizat că nu se pune problema unei carantine ”totale”.

Premierul Florin Cîțu”Încă o dată. Le spun bucureștenilor să nu asculte scenarii, să aștepte deciziile. Această cifră reprezintă una dintre informațiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. De fiecare dată sunt alte informații pe care le luăm în calcul. Trebuie să vorbim și cu alți specialiști, specialiști din domeniul economic, vedem care sunt implicațiile, după aceea vom lua o decizie. Când vom lua decizia vă vom anunța.”

Reporter: Carantina totală este o opțiune?

Premierul Florin Cîțu: ”Nu, nu este o opțiune. Am spus că nu luăm acest lucru în calcul.

Reporter: Ce se întâmplă cu școlile? Se închid școlile?

Premierul Florin Cîțu: ”Nu se închid școlile, școlile rămân în continuare, știți foarte bine că nici la Timișoara nu s-au închis școlile, deci școlile nu se închid în acest moment”.

Intră sau nu Bucureștiul în carantină?

 

Intră sau nu Bucureștiul în carantină? Este întrebarea de pe buzele multora, iar în localitățile-satelit situația este și mai gravă.

Copleșit de bilanțul de îmbolnăviri, Guvernul caută soluții pentru a evita carantina. Primarii de sector iau în calcul limitarea numărului de persoane în marile centre comerciale.

Alarmat de creșterea rapidă a numărului de infectari în București, premierul i-a chemat, luni, la o ședința de urgență pe primarul general și pe edilii de sectoare. Așteaptă de la ei soluții, pentru ca orașul să nu se închidă.

Primarii consideră că este nevoie de cât mai multe controale stricte în autobuze și la metrou, dar și de decalarea programului de lucru pentru evitarea aglomerației. Unii primari de sector au propus restricții suplimentare pentru locurile aglomerate, cum sunt, de pildă, marile centre comerciale.

Ministerul Sănătății ia în calcul schimbarea formulei de calcul, ceea ce va duce la o creștere pentru Capitală.

Ministrul de Interne spune că nici majorarea amenzilor nu reprezintă o soluție, ci suspendarea activității localurilor în care nu sunt respectate regulile de protecție sanitară. Asta după ce, doar sâmbătă, s-au dat amenzi de 1,6 miliarde de lei.

De asemenea, Guvernul pregătește un act normativ prin care localurile care nu respectă regulile sanitare să fie închise pentru o perioadă. Premierul ar vrea ca perioada minimă să fie de cel puțin două săptămâni.

O astfel de măsură este deja în discuția parlamentarilor, însă ea așteaptă și un vot final. Însă premierul nu e convins că măsura va avea susținerea majorității parlamentare, așa că, în ultima instanță, decizia finală ar fi la Guvern. În cel mai bun caz, ar putea fi adoptată în cel mult două săptămâni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
De ce ratele de infectare diferă atât de mult între judeţe? Cât se testează, de fapt, în judeţele
De ce ratele de infectare diferă atât de mult între judeţe? Cât se testează, de fapt, în judeţele "verzi"

România luptă cu pandemia de Covid-19. Nouă județe și Municipiul București se află în scenariul roșu. În schimb, patru județe sunt în cel verde.

Secretar de stat, despre o carantină națională: ”Nu suntem în acel moment”. Care e situația Bucureștiului
Secretar de stat, despre o carantină națională: ”Nu suntem în acel moment”. Care e situația Bucureștiului

Secretarul general din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a afirmat, luni, că nu se pune în discuţie o carantină aplicată la nivel naţional, dar depinde în continuare de efortul fiecăruia pentru a nu ajunge la astfel de restricţii.

Cum vor autoritățile să evite carantinarea Bucureștiului. Formula de calcul ar putea fi schimbată
Cum vor autoritățile să evite carantinarea Bucureștiului. Formula de calcul ar putea fi schimbată

Intră sau nu Bucureștiul în carantină? Aceasta este întrebarea, în condițiile în care luni, dintre cele 3.743 de cazuri de COVID confirmate în toată țara, 1.446 au fost doar în capitala României.

Primarul general: ”Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului”
Primarul general: ”Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului”

Primarul general Nicușor Dan a declarat, luni, după o ședință avută cu premierul Florin Cîțu și primarii de sectoare, că se încearcă, ”pe cât posibil” evitarea aplicării unei măsuri de ”carantinare a Bucureștiului”.

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse să fie judecat în arest la domiciliu
Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse să fie judecat în arest la domiciliu

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi, la Tribunalul Constanţa, să fie judecat în arest la domiciliu.