Intarzieri de pana la 40 de minute pe Otopeni. Gerul a acoperit avioanele cu gheata
Frigul a incurcat si traficul aerian pe aeroportul din Otopeni. Gerul a acoperit avioanele cu o pojghita periculoasa de gheata, iar companiile aeriene au stat la rand pentru degivrare: o operatiune migaloasa de dezghetare.
Inevitabil, au aparut intarzierile de pana la 40 de minute. Iar cele mai afectate au fost cursele low cost. Din pacate, situatia se va repeta si vineri.
A fost nevoie de 4 firme ca sa degivreze avioanele de pe aeroportul din Otopeni. Procesul presupune indepartarea ghetii de pe aripi si coada cu o solutie speciala.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Cand gerul este aprig, avioanele nu au la dispozitie decat 5 minute ca sa decoleze imediat dupa dezghetare. Daca se intarzie, solutia nu mai garanteaza ca avionul e in siguranta. De aceea, s-a luat decizia ca operatiunea sa se efectueze rapid, cu pasagerii la bord.
"In cazul in care nu reuseste sa decoleze, operatiunea de degivrarea se reia. Acesta este si motivul pentru care se produc intarzierile", a declarat Valentin Iordache, director de comunicare Aeroport Otopeni.
O singura degivrare poate costa 1.000 de euro si au prioritate cei care platesc mai bine. Companiile low cost, cu bugete reduse, sunt de regula cele care asteapta. La fel fac si pasagerii lor.
Din fericire, pista este deja "la negru", cum spun cei care se ocupa de deszapezire.
De mare ajutor le-a fost un utilaj. Un monstru care "mananca" 8.000 tone de zapada pe ora si o arunca la o distanta de 60 de metri, cu o viteza de 50 de kilometri. Pentru un asemenea efort consuma 100 de litri de motorina pe ora. Dar masina de 600.000 de euro ar mai avea nevoie de cateva ajutoare, care lipsesc.
Masinile mici de curatare a cailor de rulare nu au fost cumparate deocamdata, iar acesta este inca un motiv pentru care se inregistreaza intarzieri.