Mii de elevi stau si astazi acasa. LISTA judetelor in care autoritatile au inchis scolile

×
Codul embed a fost copiat

Zapada si viscolul au paralizat mai multe judete din Romania. Astfel, autoritatile au decis sa inchida institutiile de invatamant din mai multe judete.

IASI - Un numar de 59 de unitati de invatamant din judetul Iasi au fost inchise joi, cursurile fiind suspendate, din cauza drumurilor blocate in urma ninsorilor abundente si a viscolului.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Camelia Gavrila, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX ca in 59 de scoli sau structuri ale unor scoli din mediul rural cursurile au fost suspendate joi, in conditiile in care atat elevii, cat si profesorii nu au putut ajunge la ore, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului.

"In zona Pascani sunt cele mai multe probleme. De asemenea, in comunele din jurul orasului Targu Frumos sunt multe scoli inchise. Si la Raducaneni sau Siretel sunt probleme serioase din cauza drumurilor impracticabile”, a spus Camelia Gavrila.

TELEORMAN - Scolile din 11 localitati din Teleorman sunt inchise joi si vineri, din cauza zapezii, decizia fiind luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, dupa ce mai multe drumuri au fost blocate, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Teleorman. Scolile se fla in localitatile Dracsani, Saceni, Orbeasca de Sus, Talpa, Vartoapele de Sus, Zambreasca, Putineiu, Salcia, Troianul, Tatarastii de Jos si Sfintesti, a precizat ISU Teleorman intr-un comunicat de presa.

Citește și
cauciucuri vara
Scuza soferilor prinsi pe sosele fara cauciucuri de iarna: "Sefu', stiti cum e treaba cu banii"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

DOLJ - In judetul Dolj, toata scolile sunt inchise joi. Exceptie face orasul Craiova.

BOTOSANI - Cursurile au fost suspendate, joi, si in toate unitatile de invatamant din judetul Botosani, din cauza ninsorii si a temperaturilor scazute.

VASLUI - Peste 70 de scoli din judetul Vaslui au fost inchise, joi, din cauza drumurilor acoperite cu zapada, iar alte cateva sute de elevi navetisti nu au reusit sa ajunga la scolile din orase intrucat microbuzele care trebuia sa-i aduca nu au circulat.

Potrivit situatiei centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, cursurile au fost suspendate in peste 70 de unitati de invatamant din 24 de comune ale judetului, din cauza drumurilor acoperite cu zapada.

Totodata, alte cateva sute de elevi navetisti nu au putut ajunge la liceele din oras intrucat mijloacele de transport in comun care trebuia sa-i aduca la ore nu au circulat. Printre unitatile de invatamant inchise, se afla cele din Todiresti, unde invata 495 de elevi, Albesti, cu 344 de cursanti, si Epureni, cu 398 de elevi.

De asemenea, cursurile au fost suspendate si la Liceul din Falciu, precum si la scoala din localitatea Parpanita, suburbie a orasului Negresti.

Sute de oameni, printre care si copii, au ramas captivi in masini si au ajuns acasa ori la adapost doar cu ajutorul militarilor.

In localitatea suceveana Rosiori, cativa elevi au ramas sa doarma peste noapte in scoala, pentru ca microbuzul ce trebuia sa-i duca acasa, in satele din jur, nu a razbatut pe soselele troienite.

SUCEAVA - 15 scoli si 11 gradinite din localitati situate in estul judetului au cursurile suspendate. Totodata, 136 de gospodarii din sapte localitati nu sunt alimentate cu energie electrica in urma unor deranjamente colective determinate de viscol, intervenindu-se pentru remedierea avariilor.

De altfel, scolile si gradinitele vor fi inchise joi in multe localitati din judetele cele mai afectate, pentru ca dupa viscol se anunta un ger cumplit.

Furia vantului, care a batut miercuri noapte cu peste 70 de kilometri la ora, a transformat zapada intr-un obstacol de netrecut. In judetul Dolj sunt blocate 21 de drumuri, iar autoritatile au decis sa inchida joi toate scolile din judet, cu exceptia celor din Craiova.

In judetul Botosani toate drumurile judetene sunt inchise. Pe DN 29, DN 29 B si pe o portiune din Drumul European 58, care face legatura cu Suceava si Iasi, se circula extrem de greu.

Zeci de masini mici, microbuze, autocare si TIR-uri au ramas in nameti.

Pompierii, impreuna cu cei de la Drumuri Nationale si de la SMURD, i-au ajutat pe oameni sa ajunga acasa sau, unde nu a fost posibil, i-au cazat peste noapte in scoli si la centrele sociale cele mai apropiate. Au existat insa si incapatanati care au refuzat ajutorul autoritatilor.

In localitatea sucevean Rosiori, sapte copii au ramas sa doarma la scoala, dupa ce nu s-au putut intoarce acasa pe drumurile inzapezite. Directoarea scolii a avut grija de elevi si le-a adus paturi, mancare si apa.

Scolile vor fi inchise astazi si in cinci comune din judetul Suceava.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Dramele oamenilor prinsi sub zapada:
Dramele oamenilor prinsi sub zapada: "Am stat sase ore cu sotia moarta in masina"

Viscolul puternic a inghitit Oltenia, cu sute de oameni ramasi in mijlocul urgiei de vant si gheata. N-au crezut ca vor mai apuca ziua vii si s-au rugat in fiecare minut sa vina cineva sa-i salveze.

Scuza soferilor prinsi pe sosele fara cauciucuri de iarna:
Scuza soferilor prinsi pe sosele fara cauciucuri de iarna: "Sefu', stiti cum e treaba cu banii"

In ciuda ninsorilor care au troienit drumurile, s-au gasit destui soferi inconstienti, care au pornit prin zapada fara cauciucuri de vreme rea, desi legea le interzice acest lucru.

Romania sub zapada. Sute de trenuri au intarzieri de zeci de minute. Lista drumurilor inchise
Romania sub zapada. Sute de trenuri au intarzieri de zeci de minute. Lista drumurilor inchise

Tot temperaturile scazute au facut ca opt trenuri sa fie anulate cu totul, iar in anumite zone din tara se circula cu restrictii de viteza.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.