Injuraturi si blesteme. Preot alergat prin biserica de enoriasi: de frica, s-a ascuns in altar

Dată publicare: 04-03-2012 17:33
Dată actualizare: 13-09-2012 05:40


Suparati ca preotul care a slujit pana astazi la biserica Sfanta Paraschieva din Craiova a fost mutat la un alt lacas de cult, enoriasii au incercat sa il alunge pe actualul duhovnic.

Au urlat de parca erau posedati si au vrut sa vada cu ochii lor cati banuti sunt in cutia milei. Intregul scandal a intarziat cu o ora o slujba de inmormantare.

Dupa slujba, multimea a dat in clocot. Crestinii au uitat ca sunt in
biserica si au inceput sa il alerge pe preot... care de frica lor s-a ascuns in altar.

A mizat pe faptul ca oamenii nu vor indrazni sa intre intr-un loc in care au acces doar fetele bisericesti. Si totusi, un barbat a fost cat pe ce sa faca pasul.

A tras perdeaua altarului si l-a mustruluit pe duhovnic. Marul discordiei este numirea acestuia intr-o parohie condusa pana nu de mult de un alt preot pe care enoriasii il iubesc si il vor inapoi.

In paralel cu scandalul din lacas, afara a sosit un cortegiu funerar. Degeaba. La gandul ca va fi linsat, slujitorul Domnului nu s-a dat dus din altar.

Oamenii sunt furiosi ca parintele lor a fost mutat printr-un ordin al Mitropoliei Olteniei si cred ca noul slujbas ar avea pile sus-puse.

In cele din urma, mai mult de mila rudelor celui care urma sa fie inmormantat, enoriasii s-au linistit. Abia dupa ce s-a asigurat ca nu mai e picior de razvratit prin preajma, impricinatul a iesit sfios.

"Ma rog la Dumnezeu ca lucrurile sa se linisteasca si am convingerea ca, cu liniste si calm, enoriasii vor intelege ca eu am fost trimis aici ca sa slujesc", a declarat parintele.

Din pacate, pacea ar putea dura doar o saptamana, pana la urmatoarea slujba.


VIDEO PROTVPLUS.RO